Opustošen "kraljevski grad": Najmanje 105 mrtvih u stravičnim klizištima, mrtvačnice ne mogu da se izbore sa katastrofom (FOTO/VIDEO)

17.02.2022

18:59

0

Nekada je tamo letovala brazilska aristokratija

Opustošen "kraljevski grad": Najmanje 105 mrtvih u stravičnim klizištima, mrtvačnice ne mogu da se izbore sa katastrofom (FOTO/VIDEO)
brazil1 - Copyright AP Photo/Silvia Izquierdo

Najmanje 105 ljudi je preminulo u odronima u brazilskom Petropolisu, a očekuje se da će broj žrtava rasti, pa je lokalna mrtvačnica prisiljena da koristi kamione hladnjače. Više od 500 spasilaca, suseda i članova porodica i dalje traga za preživelima. 

Među mrtvima je najmanje 13 dece. Obilne kiše, koje su u utorak u samo jednom danu premašile količinu padavina za ceo februar, izazvale su bujice blata koje su zatrpale kuće, poplavile ulice i nosile automobile i autobuse.         

To je od 1932. najveća količina kiše u Petropolisu, turističkom mestu u državi Rio de Žaneiro, poznatom kao "kraljevski grad" jer je u 19. veku tamo letovala brazilska aristokratija. 

Gradska uprava Petropolisa proglasila je tri dana žalosti. Iseljeni stanovnici smešteni su u škole i skloništa. Više od 300 osoba moralo je da napusti svoje domove.

Još od decembra prošle godine, obilne kiše su izazvale smrtonosne poplave i klizišta u severoistočnom Brazilu i saveznoj državi Sao Paulo. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike