Devojčica (6), koja je oteta pre dve godine, pronađena u tajnoj sobi: Prostorija se nalazila ispod stepeništa u kući njenog dede!

16.02.2022

15:20

0

Pejzli Šultis su oteli njeni roditelji još 2019. godine

Devojčica (6), koja je oteta pre dve godine, pronađena u tajnoj sobi: Prostorija se nalazila ispod stepeništa u kući njenog dede!
devojcica-830x0 - Copyright Saugerties Police Department

Devojčica stara šest godina pronađena je skrivena u tajnoj sobi ispod stepeništa više od dve godine nakon što je oteta.

Pejzli Šultis su oteli njeni roditelji još 2019. godine, kada je imala svega četiri godine, a nakon što su izgubili starateljstvo nad njom.

Detetu se izgubio svaki trag kada je nestala iz kuće svog zakonskog staratelja u Njujorku, zajedno sa svojim roditeljima koji su je skrivali od policije.

Istražitelji su u to vreme sumnjali da su otmicu izvršili biološki roditelji devojčice, Kimberli Kuper (33) i Kirk Šultis mlađi (32), a ovog ponedeljka policija je dobila dojavu da je ona upravo sa njima.

Policija je pretražila posed i razgovarala sa stanarima, Kirkom Šultisom mlađim i njegovim ocem Šultisom starijim (57). Prema navodima policije, Šultis mlađi je rekao da nije znao gde se nalazi njegova ćerka Pejzli, piše Miror.

Međutim, tokom pretresa detektiv Erik Tile je "primetio nešto na stepeništu koje vodi iz zadnjeg dela kuće u podrum što je privuklo njegovu pažnju", navodi se u saopštenju objavljenom u utorak.

Kada je uperio baterijsku lampu u stepenište, tada su detektivi ugledali par malih nogu.

Pixabay/Free-Photos
 

Policajci su uklonili nekoliko stepenika i otkrili da su dete i majka Kimberli Kuper sakriveni u improvizovanoj sobi koja se nalazila iza stepenica.

- Dete se nalazilo skriveno u improvizovanoj prostoriji, ispod zatvorenog stepeništa koje vodi u podrum kuće - navodi se u saopštenju policije.

- Kada su uklonili daske za stepenice, dete i otmičarka Kimberli Kuper pronađeni su kako se kriju u mračnom i mokrom ograđenom prostoru - dodaje se.

Policija je dete odvela u sedište policijske uprave gde su je pregledali lekari i vratili njenom zakonskom staratelju.

Kuper, Šultis mlađi i njegov otac Kirk Šultis stariji uhapšeni su i optuženi za krivično delo mešanje u starateljstvo i ugrožavanje dobrobiti deteta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike