Jato ptica odjednom palo sa neba: Stručnjak objasnio šta je moglo da dovede do neobične scene (VIDEO)

15.02.2022

13:20

0

Autor: 24sedam

Veoma zagonetan prizor u Meksiku

Jato ptica odjednom palo sa neba: Stručnjak objasnio šta je moglo da dovede do neobične scene (VIDEO)
meksiko-ptice - Copyright Youtube/The Telegraph

Stotine kosova snimljene su kako padaju sa neba u meksičkom Kvatemoku, a veliki broj ptica je uginuo pod misterioznim okolnostima.

Uzrok smrti ostaje nerazjašnjen, ali stručnjaci kažu da je moguće da je neka predatorska ptica jato gurnula nadole u pokušaju da ulovi nešto.

Snimci nadzornih kamera pokazuju jato ptica selica kako odjednom pada na kuće. Neke su uspele da odlete, ali je veliki broj njih ostao da leži na ulici.

Incident se dogodio 7. februara, preneli su lokalni mediji. Ptice se razmnožavaju na severu, u SAD i Kanadi, a sele se na jug kako bi zimu provele u Meksiku.

Nakon što se pročulo za ovaj neobičan događaj, jedan veterinar je kazao da bi uzrok mogao da leži u velikom zagađenju, a drugi su predlagali da su ptice možda spržene jer su se odmarale na strujnim kablovima i dalekovodima.

Međutim, dr Ričard Broton, ekolog iz Britanskog centra za ekologiju i hidrologiju, rekao je da, iako nije mogao da vidi grabljivicu na snimku, 99 odsto je siguran da je konfuziju izazvao neki predator. Grabljivica je mogla kosove da natera da krenu ka zemlji, zbog čega su ptice udarale jedna o drugu u tom metežu.

- Liči da je soko ili jastreb jurio jato. Možete u početku da vidite da se kreću poput talasa, kao da ih neko gura ka zemlji - poručio je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike