Završen razgovor Putina i Bajdena o situaciji u Ukrajini!

12.02.2022

17:28

0

Kako se precizira, razgovor je trajao 62 minuta

Završen razgovor Putina i Bajdena o situaciji u Ukrajini!
profimedia-0646818527 - Copyright Profimedia

Predsednici SAD i Rusije Džo Bajden i Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o krizi oko Ukrajine, a razgovor je trajao nešto više od sat vremena, saopštila je Bela kuća.

Kako se precizira, razgovor je trajao 62 minuta, prenosi AP.

Putin je želeo da se telefonski razgovor obavi u ponedeljak, ali je na inicijativu američke strane on zakazan za danas, s obzirom da američke obaveštajne službe imaju informacije o, kako Bela kuća tvrdi, sve brojnijim znacima da bi Rusija mogla uskoro da napadne Ukrajinu.

Putin je ranije danas razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, i nije rekao ništa što bi ukazivalo da priprema napad na Ukrajinu, izjavio je zvaničnik iz kabineta francuskog predsednika.

- U onome što je Putin govorio ne vidimo nikakve indicije da se sprema da krene u ofanzivu, rekao je taj francuski zvaničnik novinarima, posle telefonskog razgovora dvojice lidera koji je trajao oko 90 minuta, prenosi Rojters.

On je naveo da je zvanični Pariz ipak izuzetno oprezan i da pomno prati ponašanje ruske vojske "kako bi se izbeglo najgore".

Francuska, međutim, sada preporučuje svojim državljanima da izbegavaju put u Ukrajinu, rekao je francuski zvaničnik.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike