Nova runda razgovora! Sastanak Putin i Bajden najavljen za subotu - razgovor sa predsednikom Rusije želi i Makron

11.02.2022

21:04

0

Bajden i Putin razgovaraće telefonom u subotu 12. februara

Nova runda razgovora! Sastanak Putin i Bajden najavljen za subotu - razgovor sa predsednikom Rusije želi i Makron
profimedia-0646818527 - Copyright Profimedia

Nakon što je iz Bele kuće najavljeno da predsednik Amerike planira novi telefonski razgovor sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, zvanični Kremlj je objavio i vreme razgovora.

Bajden i Putin razgovaraće telefonom u subotu 12. februara, saopštio je večeras Kremlj!

Takođe, francuski mediji javljaju da će francuski predsednik Emanuel Makron u subotu ponovo telefonom razgovarati sa ruskim kolegom.

Agencija „Frans pres“ je, pozivajući se na izvor iz Jelisejske palate, javila da je razgovor planiran oko podneva, po srednjeevropskom vremenu.

Predsednici Francuske i Rusije su u poslednjih nedelju dana tri puta razgovarali telefonom, a 7. februara su održali i petosatni sastanak u Moskvi.

Nakon ovog sastanka, Makron je otputovao u Kijev i 8. februara se sastao sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, a zatim je u Berlinu razgovarao sa Nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Poljske Andžejem Dudom.

Nedavno je Bela kuća objavila da očekuju da će se predsednik SAD Džozef Bajden uskoro čuti telefonom sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Povod za razgovor je to što Amerika i dalje vidi nagoveštaje eskalacije krize oko Ukrajine i nagomilavanje novih ruskih snaga na granici sa Ukrajinom, rekao je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike