Sveštenik antivakser kreće na turu po Italiji!

11.02.2022

22:51

0

Otac Personeni će započeti svoj propagandni krug oko Lombardije

Sveštenik antivakser kreće na turu po Italiji!
Sveštenik/ Ilustracija - Copyright Profimedia

Italijanski sveštenik koji se bori protiv vakcinacije, nakon što ga je otpustio nadležni biskup, rešio je da obiđe Italiju promovišući svoje stavove protiv mera protiv COVID-19 širom Italije.

Sveštenik, Don Emanuele Personeni, otpušten je iz parohije Ambivere e Mapelo u blizini Bergama zbog propovedanja protiv vakcine i vladinog zdravstvenog sertifikata.

Otac Personeni će započeti svoj propagandni krug oko Lombardije uključujući rodno mesto pokojnog i veoma voljenog pape Jovana XXIII, Soto il Monte.

On nije jedini sveštenik koji se bori protiv vakcinacije koji se pojavio u vestima u Italiji. Još jedan sveštenik koji je rekao da vakcine protiv COVID-a sadrže ćelije iz pobačenih embriona umro je u bolnici u Đenovi u svojoj 51 godine početkom ovog meseca.

Sveštenik Don Paolo Romeo, paroh u opatiji Santo Stefano, preminuo je od komplikacija izazvanih virusom posle mesec dana u bolnici.

Pretplatio se na ultrakonzervativno lefevrovsko verovanje da su neke vakcine protiv COVID-a izvedene iz ćelija uzetih iz pobačenih embriona.

Ovo gledište propagirali su krugovi lojalni pokojnom kontroverznom ultrafundamentalisti kardinalu Marselu Fransoa Mari Žozefu Lefevru, koji je umro 1991. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ANSA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike