Povređeni državljani šest zemalja: Broj ranjenih u napadu na aerodrom u Saudijskoj Arabiji skočio na 12! (FOTO)

10.02.2022

14:09

0

Operacije vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu Aba vraćene su u normalu nakon standardnih bezbednosnih procedura posle presretanja dronova

Povređeni državljani šest zemalja: Broj ranjenih u napadu na aerodrom u Saudijskoj Arabiji skočio na 12! (FOTO)
Ilustracija - Copyright AP Photo/Peter Dejong, FILE

Nakon prvobitne informacije o četvoro povređenih na saudijskom aerodromu Aba koje su ranili geleri nastali u eksploziji drona koji je presrela protivvazdušna odbrana, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori protiv jemenskih Huta saopštila je da se broj popeo na 12.

U saopštenju koje je prenela televizija Al Arabija, koalicija je upozorila ljude da u naredna 72 sata u glavnom gradu Jemena, Sani, izbegavaju civilne lokacije koje se koriste u vojne svrhe, prenosi agencija Rojters.

Operacije vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu Aba vraćene su u normalu nakon standardnih bezbednosnih procedura posle presretanja dronova, navela je koalicija u saopštenju koje su preneli državni mediji.

Lakše povrede zadobila su dva državljanina Saudijske Arabije i državljani Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina i Šri Lanke.

 

 

Koalicija se bori protiv Huta od početka 2015. godine, nakon što je ta grupa zbacila međunarodno priznatu vladu Jemena sa vlasti u glavnom gradu Sani, podseća britanska agencija.

Huti često bespilotnim letelicama i projektilima gađaju aerodrom Aba, koji se nalazi blizu granice sa Jemenom na jugu Saudijske Arabije, ali i druge delove te zemlje.

Koalicija, takođe, redovno izvodi vazdušne napade na, kako kaže, vojne mete Huta u Jemenu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike