Pobegao sa mesta zločina, a još se i sapleo o žrtvu: Iskusni policajac dao ostavku kad je isplivao uznemirujući snimak (VIDEO)

01.02.2022

09:07

0

Autor: 24sedam

Nije ništa preduzeto dok mediji nisu objavili snimke

Pobegao sa mesta zločina, a još se i sapleo o žrtvu: Iskusni policajac dao ostavku kad je isplivao uznemirujući snimak (VIDEO)
hakruš - Copyright Youtube/ynet

Visoki izraelski policijski zvaničnik, Džamal Hakruš, podneo je ostavku zbog snimka na kome se vidi da je pobegao sa jednog mesta zločina pre dve godine.

Major general Hakruš, jedan od ljudi koji je vodio jedinicu koja se borila protiv kriminala u arapsko-izraelskoj zajednici, sastao se sa policijskim komesarom Kobijem Šabtaijem kako bi ponudio ostavku.

Šabatai je prihvatio njegovu odluku i zahvalio mu na službi.

Ministar za javnu bezbednost, Omer Barlev, takođe mu je zahvalio na 44 godine službe dodajući da "mnogo dostignuća ništa ne može da izbriše".

Međutim, portal Harec je objavio snimak koji prikazuje šta se događalo u septembru 2020. godine u Kafr Kani kada je jedna osoba izbodena. Hakruš je pobegao sa mesta događaja, a čak je preskočio žrtvu i sapleo se o nju dok je nepomično ležala na stepenicama.

Kako se navodi, Hakruš je tog dana bio van dužnosti i tvrdio je da je postupio korektno. Medijima je poručio da je napustio zgradu kako bi "osigurao lokaciju" i očuvao mesto zločina. Dodao je da je, kao policajcu, njegova dužnost da osigura da se kriminalno ponašanje ne nastavi i da zadrži osumnjičene dok ne stigne podrška.

Međutim, drugi video koji je Harec objavio pokazuje da se njegovo vozilo udaljilo sa lica mesta samo minut nakon što je izašao iz zgrade, svakako pre nego što je osumnjičeni uhapšen, a ranjeni muškarac odveden u bolnicu gde je proglašen mrtvim.

Policajci su uhapsili napadača, a na jednom od snimaka se vidi kako su zbunjeni jer im je rečeno da je Hakruš bio tu, ali da je otišao.

Posle nekih 10 minuta, Hakruš se vratio. Posle objavljivanja snimaka, pokrenuta je istraga.

Prema izveštajima, stariji policijski službenici su znali za snimke sa nadzornih kamera, ali nisu ništa preduzeli dok mediji nisu obelodanili celu priču. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike