Jedan od najvećih vojnih univerziteta postoji više od tri veka: Rađa buduće nade ruske vojske, pa i kosmičke snage (VIDEO)

16.01.2022

10:09

0

Akademija obučava visokokvalifikovane stručnjake za Vazdušno-kosmičke snage, vidove i rodove Oružanih snaga, ministarstva, kao i strane vojne eksperte

Jedan od najvećih vojnih univerziteta postoji više od tri veka: Rađa buduće nade ruske vojske, pa i kosmičke snage (VIDEO)
vojnici rusija - Copyright Printscreen/YouTube/Минобороны России

Danas se navršava 310 godina od osnivanja Vojno-kosmičke akademije „A. F. Možajski“, najstarije vojnoobrazovne ustanove u Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. To je jedan od najvećih vojnih univerziteta u zemlji gde se školuju budući oficiri i zastavnici Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Akademija obučava visokokvalifikovane stručnjake za Vazdušno-kosmičke snage, vidove i rodove Oružanih snaga, ministarstva, kao i strane vojne eksperte.

Reč je o glavnom politehničkom univerzitetu Ministarstva odbrane Ruske Federacije, vodećem obrazovnom, naučnom i metodološkom centru u oblasti vojno-kosmičkih aktivnosti, info-telekomunikacionih tehnologija i tehnologija za prikupljanje i obradu posebnih informacija, precizirao je vojni resor.

VKA se neprestano razvija, unapređujući obrazovnu i naučnu delatnost, popunjavajući nastavno-metodičku i nastavno-materijalnu bazu i stvarajući sve neophodne uslove za obuku i obrazovanje studenata i kadeta. Akademija pruža obuku na 12 fakulteta u Rusiji. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike