Pompeo se pohvalio da je izgubio 40 kila: Otkrio kako je drastično smršao, ali mu niko ne veruje (FOTO)

11.01.2022

09:25

0

Čoveče, samo budi iskren, poručio je jedan američki lični trener

Pompeo se pohvalio da je izgubio 40 kila: Otkrio kako je drastično smršao, ali mu niko ne veruje (FOTO)
pompeo - Copyright AP Photo/Charlie Neibergall

Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo (58) pohvalio se da je za samo šest meseci izgubio 40 kilograma, međutim, to je toliko zaintrigiralo američku javnost da su mediji angažovali stručnjake da provere da li je tako nešto moguće postići samo uz određene fizičke aktivnosti.

Za "Njujork post", nekadašnji direktor CIA otkrio je kako mu je to pošlo za rukom. Sve je počelo 14. juna prošle godine kada je shvatio da je dogurao do skoro 136 kilograma težine, što mu se nikada ranije nije dogodilo.

Navodno, narednog dana se probudio i rekao ženi da je vreme da počne sa vežbanjem.

- Počeo sam da vežbam skoro svakog dana i da se pravilno hranim i kilogrami su se topili - rekao je on.

Kako je dodao, uložio je novac u teretanu, koju je smestio u svoj podrum.

 

 

- Trudio sam se da idem tamo pet-šest puta nedeljno i ostanem makar pola sata-sat. I tu nema nikakve nauke, nije bilo nikakvog trenera ili nutricioniste, samo ja - dodao je on.

Pompeo kaže da je počeo da se goji kada je prvi put izabran za Kongres 2010. godine, predstavljajući Kanzas.

- Istina je da se ceo život borim sa kilogramima - kazao je bivši američki državni sekretar.

Ipak, nisu svi prihvatili njegovo izlaganje za "Njujork post" zdravo za gotovo. 

"Jahu njuz" je potom pitao nekoliko stručnjaka da li je moguće da se za pola godine izgubi 40 kilograma, na način na koji je političar opisao.

- Bavim se ovim poslom 20 godina i nikad nisam video tako nešto. Morao bi da bude na ozbiljnom režimu izgladnjivanja, bez ikakvih ugljenih hidrata, a čak i tada to ne bi bilo moguće uz pola sata vežbanja. Izgubiti 40 kilograma za šest meseci, posebno u njegovim godinama, nije moguće sem ako nije vežbao satima svakog dana. Brojke se jednostavno ne slažu. Čoveče, samo budi iskren - poručio je jedan od najpoznatijih ličnih trenera Kanzas Sitija Mika Lasert.

 

Iako bi njegova priča teoretski mogla da bude moguća, zvuči neverovatno da je to uspeo bez operacije, lekova ili nekih drugih mera, smatra njujorški bodibilder i trener Al Rouz.

Tvrdnja da je dijeta, po principu "uradi sam", urodila plodom, nije istinita. Osim toga, drastični gubitak težine u kratkom vremenskom periodu nije zdrav.

Rouz, koji u 65. godini svakog jutra ustaje u pola četiri ujutru kako bi vežbao nekoliko sati, kaže da je primetio koliko je Pompeo drastično smršao i da se zabrinuo za njegovo zdravstveno stanje.

- Lice mu je ispijeno i koža mu ne izgleda dobro. Otišao je iz jednog ekstrema u drugi. Ako je neko njime inspirisan i počne da se hrani zdravije i vežba, to je dobro, ali niko ne treba da očekuje brze rezultate - poručio je trener.

 

"Jahu njuz" ide korak dalje i navodi reči jednog Amerikanca iz Kanzasa koji je izgubio 22 kilograma za 18 meseci. Kako kaže, takvo gubljenje kilograma nije moguće.

- Nema šanse. I zašto uopšte lagati o nečemu tako glupom? - naveo je on, dodavši da dok sam Pompeo nije pozvao reportere u njegovu teretanu niko o tome ne bi pričao.

Lasert zaključuje da će se u narednom periodu saznati kako je Pompeo smršao jer, ukoliko je pristupio ekstremnoj dijeti, kilogrami će početi da se vraćaju.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike