Dečak iz Srbije zapalio tržni centar sa drugarima u Beču: Načinjena velika materijalna šteta

29.12.2021

15:40

0

Većina nesreća koje su povezane sa pirotehničkim sredstvima nastaju zbog nepravilne upotrebe

Dečak iz Srbije zapalio tržni centar sa drugarima u Beču: Načinjena velika materijalna šteta
Ilustracija - Copyright Pixabay

Tinejdžer poreklom iz Srbije je sa još dva druga hteo da isproba petarde koje su kupili za proslavu Nove godine, a za mesto na kom bi mogli da ih isprobaju izabrali su jedan tržni centar u Beču.

Oni su, navodno, u nedelju oko 16.45 časova uneli petarde kojima su izazvali veći požar, kada je buknuo jedan usisivač, koji je morala da ugasi vatrogasna služba, a vatra je takođe oštetila okolne zidove.

Policija je uspela da pronađe trojicu tinejdžera, dva 13-godišnja Austrijanca i jednog 15-godišnjeg srpskog državljanina, koji su odmah priznali šta su uradili. Oni su odmah predati zakonskim starateljima, a materijalna šteta procenjena je na više od 10.000 evra, piše Heute.

Bečka policija upozorila je sve na zabranu korišćenja petardi i nepropisnu upotrebu vatrometa tokom novogodišnje noći. Većina nesreća koje su povezane sa pirotehničkim sredstvima nastaju zbog nepravilne upotrebe.

Posebno je zabranjeno korišćenje pirotehničkih sredstava donetih iz inostranstva koji su poseban rizik jer nisu prošle sve potrebne kontrole kvaliteta.

U slučaju kršenja odredbi zakona o pirotehnici, propisana je kazna u iznosu do 3.600 evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike