Policija greškom ubila devojčicu (14): Krila se u kabini kad ju je pogodio metak (VIDEO)

28.12.2021

09:21

0

Valentina je kupovala haljinu za svoj 15. rođendan

Policija greškom ubila devojčicu (14): Krila se u kabini kad ju je pogodio metak (VIDEO)
pucnjava-zalutali metak - Copyright Profimedia

Američki mediji su objavili snimak u kome se vidi kako policija otvara vatru na mladića koji je napao kupce prodavnice odeće u Los Anđelesu i trenutak pogibije 14-godišnje devojčice koju je pogodio zalutali metak dok se krila u kabini.

Veruje se da je zalutali metak, koji je prošao kroz zid kabine i ubio devojčicu, ispaljen iz oružja policajca, snimljenog kako tri puta puca prema osumnjičenom iz puške, saopštila je policijska uprava Los Anđelesa (LAPD).

Očevici su izjavili za lokalnu KCBS-TV da je u četvrtak oko podneva napadač iznenada počeo da se ponaša neuračunljivo, pretio je da će pobacati predmete sa gornjeg sprata i lisicama za bicikle napao dve žene u trenutku dok je prodavnica bila puna mušterija.

Policajci su se odazvali pozivu da intervenišu zbog pucnjave, međutim, detektivi na mestu nesreće nisu našli pištolj.

 

 

Napadač je identifikovan kao 24-godišnji Danijel Elena Lopez. On je pogođen iz vatrenog oružja i preminuo je u prodavnici.

Jedan metak, međutim, prošao je kroz zid kabine i pogodio je devojčicu koja je izdahnula na licu mesta.

Devojčica je identifikovana kao Valentina Orelana-Peralta, a u prodavnici "Barlington" je sa svojom majkom kupovala haljinu za 15. rođendan.

Stradala devojčica je rođena i odrasla u Santjagu u Čileu, a u SAD je došla pre šest meseci sa svojom majkom da poseti stariju sestru.

 

 

- Haotičan incident koji je rezultirao smrću nevinog deteta je tragičan i razarajući za svakog ko je bio uključen. Užasno mi je žao zbog gubitka mladog života. Nema reči koje bi mogle da olakšaju nezamisliv bol za porodicu - rekao je načelnik LAPD Majkl Mur i obećao "detaljnu, kompletnu i transparentnu istragu" o ovom tragičnom incidentu.

Praksa policije u Los Anđelesu je da snimak krupnijih incidenata objavi u roku od najviše 45 dana.

Tamošnja policija je tokom ove godine upucala 38 ljudi, od kojih 18 nije preživelo.

To je značajan skok u odnosu na prethodnu godinu, kada je od 27 pogođenih, preminulo sedam, i u odnosu na 2019. kada je od 26 upucanih preminulo šest.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike