Ruski pukovnik tvrdi: Amerika će od Putina dobiti brzi mat u tri poteza!

25.12.2021

12:05

0

Viktor Baranec sve objasnio

Ruski pukovnik tvrdi: Amerika će od Putina dobiti brzi mat u tri poteza!
putin - Copyright Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ukrajina može biti primljena u NATO samo da bi se terao inat Rusiji, bez obzira na spremnost SAD da pregovara o bezbednosnim garancijama, tvrdi ruski pukovnik u penziji Viktor Baranec.

- Ako žele da provociraju, onda će, naravno, uvući Ukrajinu u NATO i, naravno, silom, napadom, nećemo rešiti ovaj problem. Ali Rusija će politički udariti Sjedinjene Države, i to iz najneočekivanijeg pravca za Jenkije. Imamo priliku. Kao u partiji šaha – ako smo pod pritiskom na jednom boku, odgovorićemo na drugom. Vrhovni komandant Rusije (predsednik Vladimir Putin) je pre nekoliko dana tokom konferencije za novinare dobro prošetao američkim kontinentom od granica SAD sa Kanadom do granica sa Meksikom. Ovo je tako nežan nagoveštaj već razrađenog plana. Čim Ukrajina bude primljena u NATO, mi mirno, bez nepotrebne buke, idemo u Venecuelu, Kubu i Nikaragvu. Možete, u principu, dodati i Meksiko. Mi stvaramo sopstveni vojni blok i to je sve – SAD dobijaju brzi mat u tri poteza - tvrdi Baranec.

Dodao je da bi jednog dana šef Pentagona mogao da probudi predsednika SAD DŽoa Bajdena usred noći i panično izvesti: ,,Oni su već ovde."

- Tu će se završiti širenje NATO-a u Evropi - rekao je Viktor Baranec u emisji "60 minuta" na TV Rusija 1.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare odgovorio je na pitanje "da li će Rusija napasti Ukrajinu".

- Naša dejstva neće zavisiti od toka pregovora, već od bezuslovnog osiguravanja bezbednosti Rusije. Jasno smo stavili do znanja da je širenje NATO-a na istok neprihvatljivo. Sjedinjene Američke Države stoje sa raketama na pragu naše kuće. Zar je preteran zahtev da se pored nas ne postavljaju udarni sistemi? Kako bi reagovali Amerikanci da na granicu sa Kanadom ili Meksikom postavimo rakete? - pitao je Putin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike