Vanredno stanje, čeka se nemilosrdna snežna oluja: Aktivirani svi mogući alarmi u SAD! (VIDEO)

25.12.2021

07:46

0

Zvaničnici su takođe pozvali ljude da ostanu kod kuće ako je moguće, provere komšije i kućne ljubimce i pomognu da trotoari budu čisti od snega i leda

Vanredno stanje, čeka se nemilosrdna snežna oluja: Aktivirani svi mogući alarmi u SAD! (VIDEO)
amerika mecava - Copyright Pixabay

Sneg i led okovaće severozapad SAD ovog prazničnog vikenda i sledeće nedelje, a državni zvaničnici u Oregonu proglasili su vanredno stanje i širom regiona se otvaraju skloništa za pomoć beskućnicima. 

Najmanje pet skloništa u teškim vremenskim uslovima u metro oblasti Portlanda u državi Oregon je otvoreno, a gradski javni prevoz biće besplatan za ljude koji treba da stignu do skloništa. 

U junu je toplotni talas na severozapadu oborio temperaturne rekorde i ubio stotine ljudi. Nedavne prognoze pokazuju da će do nedelje verovatno pasti najmanje pet centimetara snega u regionima Sijetla i Portlanda, gde se obično ne dešavaju snežne padavine.

 

Međutim, prognostičari i državni zvaničnici kažu da su glavne zabrinutosti niske temperature u regionu - sa najvišim dnevnim temperaturama sledeće nedelje koje se bore da dostignu nulu - koje će verovatno uticati na ljude koji su beskućnici i one koji nemaju adekvatan pristup grejanju. 

Od ponedeljka, Zajednička kancelarija za beskućnike podelila je stotine vreća za spavanje, šatora, čarapa, vunenih ćebadi, grejača za ruke, ponča, zimskih kapa i rukavica na teritorijama Portlanda i Sijetla.

Zvaničnici su takođe pozvali ljude da ostanu kod kuće ako je moguće, provere komšije i kućne ljubimce i pomognu da trotoari budu čisti od snega i leda.

 

Guvernerka Oregona Kejt Braun je u četvrtak uveče objavila vanredno stanje koje će ostati na snazi do 3. januara, rekavši da bi očekivani sneg i trajne temperature ispod nule mogle da dovedu do kritičnih kvarova u transportu i poremećaju električne energije i komunikacione infrastrukture.

Gradonačelnica Sijetla Dženi Durkan potpisala je hitnu naredbu na Badnje veče kojom se dozvoljavaju stimulativne plate za gradske radnike koji će pružati direktne usluge tokom zahlađenja. 

 

Deklaracija ovlašćuje Kancelariju za upravljanje vanrednim situacijama Oregona da aktivira državne resurse i da koristi osoblje, opremu i objekte iz drugih državnih agencija za reagovanje na vanredne vremenske prilike. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike