24SEDAM POŽAREVAC Gradonačelnik obišao radove u Dalmatinskoj ulici

26.10.2021

20:24

0

Autor: 24sedam

Na toj deonici je do sada uloženo oko 63,5 miliona dinara u kišnu kanalizaciju, vodovodnu mrežu i asfaltiranje

24SEDAM POŽAREVAC Gradonačelnik obišao radove u Dalmatinskoj ulici
Požarevac Dalmatinska ulica 1 - Copyright Opština Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je radove u Dalmatinskoj ulici, gde je do sada uloženo oko 63,5 miliona dinara u kišnu kanalizaciju, vodovodnu mrežu i asfaltiranje.

Gradonačelnik Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je urađena kišna kanalizacija u vrednosti od 20 miliona dinara. Takođe, ove godine je urađena i zamena azbestno-cementnih cevi u vrednosti od 11 miliona dinara i nakon ove investicije preći će se na asfaltiranje ulice u vrednosti od 32 miliona dinara.

Opština Požarevac
 

Dužina ulice je oko 560 metara, a u planu je da se na deonici od Šumadijske do Partizanske ulice radi širina od 6 do 6,5 metara, dok se od Partizanske do Industrijske, ulica radi u širini od 5 do 5,5 metara, a biće urađeni i trotoari. Predviđeni su i radovi na uzdužnom parkiranju pored Sportskog centra, a u ovom delu biće zasađeno i nekoliko stabala. Prema njegovim rečima do sada su urađene deonica Partizanske i Šumadijske ulice koja se sada spaja sa ovom ulicom. Takođe, radovi na rekonstrukciji su rađeni i u ulici Koste Abraševića, Knez Milošev venac i Požarevačkog Partizanskog odreda. Infrastrukturni radovi se trenutno izvode i u Ratarskoj ulici, koja zajedno sa do sada urađenim ulicama čini bitne deonice za saobraćaj u samom gradu, a izradom trotoara u ovim ulicama poboljšaće se i bezbednost pešaka u saobraćaju.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike