24SEDAM POŽAREVAC Montaža toplifikacione mreže u Ratarskoj biće gotova pre roka

07.06.2021

10:22

0

Autor: 24sedam

Primarni toplovod napaja toplotnom energijom dve toplopredajne stanice koje su već izgrađene

24SEDAM POŽAREVAC Montaža toplifikacione mreže u Ratarskoj biće gotova pre roka
IMG_20210603_102906_copy_1024x768 - Copyright poportal.rs

Radovi na montaži toplifikacione mreže se izvode u Ratarskoj ulici i bočnim ulicama sa leve strane, gledano u smeru od centra grada: Udarničkoj, Viteškoj, Jefimije, Klankovoj, Ratarskom sokačetu i Petra Trifunovića.

U okviru leve kolovozne trake Ratarske ulice, od kućnog broja 85 do broja 209 (objekat toplopredajne stanice), polažu se u zajedničkom rovu magistralni primarni vodovod i distributivna sekundarna toplovodna mreža.


 
Primarni toplovod napaja toplotnom energijom dve toplopredajne stanice koje su već izgrađene.

„Do današnjeg dana završena je montaža primarnog i sekundarnog toplovoda kroz Ratarsku ulicu u dužini od preko 400 metara trase, ukupno preko 1600 metara cevi, od kućnog broja 85 do 209, sa počecima grana za usputne bočne ulice. Cevovod je ispitan radiografski i hladnim vodenim pritiskom. Nakon završetka cevovoda u Ratarskoj ulici planira se ponovno uspostavljanje redovnog režima saobraćaja u toj ulici, uz otpočinjanje radova u bočnim ulicama. Završetak radova u Ratarskoj očekujemo kroz par dana a što se tiče bočnih ulica, radovi će se izvoditi nešto više od narednih mesec dana.“ – izjavio je Zlatko Cvejić, mašinski inženjer i rukovodilac tehničkog sistema u JP „Toplifikacija“ Požarevac.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike