24SEDAM POŽAREVAC Sednica Saveta Braničevskog upravnog okruga

27.05.2021

15:01

0

Autor: 24sedam

Jedan od problema je što lokalne samouprave nisu znale da će biti tog konkursa pa nisu ranije opredelile sredstva, a neke su to uspele da urade rebalansom budžeta, naglasio je Đokić

24SEDAM POŽAREVAC Sednica Saveta Braničevskog upravnog okruga
Požarevac - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Na trećoj ovogodišnjoj sednici Saveta Braničevskog upravnog okruga, na dnevnom redu bile su tačke koje su trenutno, ali i duži niz godina, na razmatranju i važne su za područje Braničevskog okruga: epidemiološka situacija, energetska efikasnost i konkursi za zamenu stolarije, kao i regionalna deponija.

Na konkurs za zamenu stolarije prijavilo se pet opština iz Braničevskog okruga: grad Požarevac, opština Malo Crniće, Petrovac na Mlavi, Žagubica i Žabari. Opština Malo Crniće je uložila pet miliona, Petrovac na Mlavi 500 000 dinara, Žagubica milion dinara, Žabari tri miliona i Požarevac oko 6,3 miliona dinara.


 
„Lokalne samouprave su  opredelile određena sredstva a na to će Republika da doda novac. Znatan broj kako privrednih subjekata, tako i domaćinstava, biće u situaciji da dobije sredstva za zamenu stolarije. Neki konkursi su već raspisani, drugi će biti raspisani do avgusta i izabraće se prvo izvođači radova, a onda privredni subjekti i domaćinstva koji će dobiti pomoć“-  rekao je Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga.

Jedan od problema je što lokalne samouprave nisu znale da će biti tog konkursa pa nisu ranije opredelile sredstva, a neke su to uspele da urade rebalansom budžeta, naglasio je Đokić. On je dodao da to nije jednokratna akcija već da će se nastaviti i narednih godina, sa ciljem da se poveća energetska efikasnost i smanji zagađenje.

Po rečima Đokića, regionalna deponija biće na teritoriji Požarevca:

„Braničevski okrug će definitivno dobiti regionalnu deponiju i ona će biti na teritoriji grada Požarevca. Grad Požarevac će uskoro potpisati ugovor, već se radi na određivanju tačne lokacije, a posle toga sledi izrada projekta. Odavno pričamo o tome, ali sada smo na putu da taj problem rešimo.“


 
Kada je epidemiološka situacija u pitanju, Đokić je rekao da je znatno povoljnija na teritoriji čitavog okruga i da je poslednjih nedelju dana svedena na jednocifren broj zaraženih. U okrugu je vakcinisano preko 30% stanovništva, dok je revakcinisano 26%. Uputio je poziv stanovništvu da se vakcinišu. Pohvalio je rad svih nadležnih službi koje su angažovane na primeni protivepidemioloških mera.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike