24SEDAM POŽAREVAC Investitori kupili osam građevinskih parcela

26.05.2021

14:06

0

Autor: 24sedam

Sedam parcela u industrijskoj zoni su kupile požarevačke firme „Milami“, „Skalamedia“, „Angerona“, „Paleta“ i „Tip-top“, a jednu „Grin ski-bar“ iz Raške

24SEDAM POŽAREVAC Investitori kupili osam građevinskih parcela
Požarevac - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Lokalna samouprava u Požarevcu je investitorima prodala osam parcela građevinskog zemljišta u novoj industrijskoj zoni, za izgradnju proizvodnih pogona i magacina.

Pojedinačne površine se kreću od 16 do 22 ara, a cena po aru je iznosila 1.250 i 1.255 evra.


 
Sedam parcela u industrijskoj zoni su kupile požarevačke firme „Milami“, „Skalamedia“, „Angerona“, „Paleta“ i „Tip-top“, a jednu „Grin ski-bar“ iz Raške.

„Gotovo svi investitori su naši sugrađani, koji već duže vreme uspešno obavljaju svoje poslovne delatnosti. Inače, u industrijskoj zoni je u toku izgradnja fabrike kafe, a tu je i firma „Diprom“ otkupila jedan deo parcele, za otvaranje trgovinskog lanca“, istakao je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, navodeći da su pristigla još tri pisma o namerama budućih ulagača.

Gradnja nove industrijske zone u Požarevcu, zarad razvoja privrede i otvaranja novih radnih mesta, započeta je 2010. i sada se polako privodi svojoj nameni. Treba asfaltirati još neke trase i dobiti upotrebnu dozvolu za novu trafostanicu, ali lokalna samouprava zainteresovanima – osim zemljišta – već nudi i parcele, ali i objekte koje je ranije kupila u krugu nekadašnje Fabrike šećera u stečaju, gde već posluju neki preduzetnici.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike