24SEDAM POŽAREVAC Narodni poslanici posetili Viminacijum

11.05.2021

12:06

0

Autor: 24sedam

Iskoristili smo priliku da se članovi Odbora upoznaju sa turističkim potencijalom Srbije, čitavog dunavskog sliva od Beograda pa sve do Kladova, kazao je Arsić

24SEDAM POŽAREVAC Narodni poslanici posetili Viminacijum
IMG-0c5bf1c894539c7c21584197a476d567-V - Copyright poportal.rs

Grupa narodnih poslanika zajedno sa članovima skupštinskog Odbora za privredu, rudarstvo, energetiku i turizam, na čelu sa predsednikom Veroljubom Arsićem, posetili su Arheološki park Viminacijum. Tom prilikom dočekao ih je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

„Iskoristili smo priliku da se članovi Odbora upoznaju sa turističkim potencijalom Srbije, čitavog dunavskog sliva od Beograda pa sve do Kladova. Sednici Odbora prisustvuju predstavnici Turističke organizacije Srbije i Beograda, predstavnici lokalnih samouprava sa teritorija opština kroz koje Dunav protiče. Cilj nam je da je što je god moguće u budućem periodu iskoristimo jako ozbiljan i veliki turistički potencijal koji ovaj deo Srbije ima. Ne samo prirodnih lepota poput Đerdapske klisure, Dunava, Stiga, već i istorijskih objekata kao što je ovo arheološko nalazište. Jedan od poslova Odbora za privredu, rudarstvo, energetiku i turizam je da se turistički potencijal Srbije što više promoviše u Evropi i svetu.“ – izjavio je Veroljub Arsić.


 
„Današnji gosti, kao i mnogi pre, zadivljeni su svim što su videli u Arheološkom parku Viminacijum. Ovom prilikom imam samo reči pohvale za instituciju i njenog rukovodioca profesora Koraća koji je naš dugogodišnji prijatelj. Zadivljujuće je zato što na lokalitetu uvek može da se vidi nešto novo jer se i dalje istražuje i dostupno je javnosti. Ovo što sada može da se vidi samo je deo velikog arheološkog blaga koje će istraživati i generacije posle nas. Imamo veliko bogatstvo koje moramo iskoristiti kao zajednica. Zato sada polako radimo na ukrupnjivanju turističke ponude celog regiona. Naš region zaista ima šta da pokaže, od Ramske i Golubačkog tvrđave, podneblja Kučeva, Petrovca na Mlavi do drugih opština Braničeva.“ – dodao je gradonačelnik Saša Pavlović.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike