24SEDAM NOVI SAD U Gimnaziji „Svetozar Marković“ održana edukacija o bezbednosti u saobraćaju

14.12.2021

09:38

0

Autor: 24sedam

Dea Đurđević je svim učenicima skrenula pažnju na neophodnost odgovornog ponašanja u saobraćaju

24SEDAM NOVI SAD U Gimnaziji „Svetozar Marković“ održana edukacija o bezbednosti u saobraćaju
NS - Copyright novisad.rs

Načelnik Gradske uprave za saobraćaj i puteve Đorđe Basarić prisustvovao je edukaciji mladih u cilјu podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju koja je održana u Gimnaziji „Svetozar Marković“. Edukaciju je organizovao Savet za Koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada. Događaju su prisustvovali i Dea Đurđević, javna ličnost koja je i sama doživela saobraćajnu nesreću i predstavnik saobraćajne policije PU Novi Sad Dejan Milojević.

-Savet za Koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja veliki deo sredstava koristi upravo za edukaciju. Ona je jedan od osnovnih preduslova za dostizanje višeg nivoa saobraćajne kulture i veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i predstavlјa najefikasniji način prevencije. U toku godine smo organizovali edukacije za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, za decu bicikliste, za pravilno korišćenje auto sedišta, za starije sugrađane učesnike u saobraćaju i ovu, namenjenu srednjoškolcima koji nameravaju da polažu vozački ispit ili su ga već položili – istakao je Đorđe Basarić.

Dea Đurđević je svim učenicima skrenula pažnju na neophodnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.

-Apelovala bih na sve mlade lјude da budu maksimalno pažlјivi u saobraćaju i koncentrisani na vožnju pogotovo u zimskim uslovima. Zbog manjka koncentracije i sve češćeg korišćenja mobilnih telefona u toku vožnje, bilo da je reč o telefoniranju ili snimanju, veoma često dolazi do grešaka u saobraćaju koje su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, pogotovo u zimskom periodu. Mladi, sa druge strane, izuzetno dobro poznaju saobraćajne prilike, trude se i žele da još bolјe savladaju ovu temu i veoma su zainteresovani za ovakva predavanja- rekla je Dea Đurđević.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike