24SEDAM NOVI SAD Ambasador Republike Kazahstan u Gradskoj kući

14.12.2021 | 09:36

Autor: 24sedam

Ambasador se zahvalio na prijemu i naglasio da je cilј rada Ambasade Kazahstana, između ostalog, da doprinosi stvaranju pozitivnog okruženja kako bi se unapredili prijatelјski odnosi dve zemlјe

Copyright novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući novopostavlјenog ambasadora Republike Kazahstan Nј.E. Madija Atamkulova. Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio nadu da će se dobra saradnja sa Ambasadom Kazahstana nastaviti i tokom njegovog mandata.

Zvaničnici su se saglasili da je, u godini kada se navršava 25 godina od uspostavlјanja diplomatskih odnosa Srbije i Kazahstana, važno preslikavati dobre odnose sa republičkog plana na gradove, kroz intenzivniju razmenu zvaničnih poseta, jačanjem ekonomske i kulturne saradnje, kao i kroz međusobnu podršku u strateški važnim projektima.

Ambasador se zahvalio na prijemu i naglasio da je cilј rada Ambasade Kazahstana, između ostalog, da doprinosi stvaranju pozitivnog okruženja kako bi se unapredili prijatelјski odnosi dve zemlјe i dva naroda. Gradonačelnik Vučević je izrazio zadovolјstvo što su nedavno započeli pregovori administracije Grada Novog Sada i Grada Nur-Sultana u vezi sa uspostavlјanjem saradnje.

Na sastanku je zaklјučeno da će se intenzivnije raditi na uspostavlјanju privredne, trgovinsko-ekonomske i naučno-tehničke saradnje, zatim u oblasti kulture u svetlu izbora Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine, kao i u oblasti polјoprivrede, sporta, omladine i u IT sektoru.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam