24SEDAM KIKINDA Nova donacija "Mekafora" kikindskoj bolnici - kupili 10 klima uređaja

03.09.2021

07:53

0

Autor: 24sedam

Njihova ukupna vrednost premašuje 400.000 dinara

24SEDAM KIKINDA Nova donacija "Mekafora" kikindskoj bolnici - kupili 10 klima uređaja
klima - Copyright Opština Kikinda

Francuska kompanija “Mekafor” u nekoliko navrata, kupovinom medicinske opreme, pomogla je kikindskoj bolnici, ali i Dečjem i Školskom dispanzeru. 

Kontinuirano višegodišnje društveno odgovorno poslovanje nije izostalo ni ove godine. “Mekafor” je donirao 10 klima uređaja, čija ukupna vrednost premašuje 400.000 dinara.

- Kompanija “Mekafor” i direktor Nebojša Nedeljković zaista su dugogodišnji prijatelji naše ustanove i svih zdravstvenih radnika u našem gradu. Kupovina deset klima uređaja, samo je jedna u nizu njihovih donacija. Klime raspoređene po odeljenjima u kojima borave pacijenti, posebno su im značile tokom vrelog letnjeg talasa. Pacijentima, ali i mojih kolegama, bilo je prijatnije i lakše. Pored deset velikih klima uređaja koje je obezbedio “Mekafor” još pet manjih uređaja donirali su drugi donatori, a i njima se zahvalujem - rekla je dr Vesna Tomin v.d. direktorka Opšte bolnice. 

Opština Kikinda
 

Ona je potvdila da je epideimiološka situacija i dalje nepovoljna i da im svaki vid pomoći i podrške puno znači. Ukupna vrednost donacija iznosi oko 600.000 dinara. Direktor „Mekafora“, Nebojša Nedeljković, poručio je da će nastaviti da sličnim akcijama pomažu kikindsko zdravstvo.

- To pored Opšte bolnice podrazumeva i Dečji i Školski dispanzer. Pre nekoliko godina, naša kompanija uključila se u rekonstrukciju tih objekata, a i tada smo imali izvrsnu saradnju sa dr Vesnom Tomin. “Mekafor” puno drži do društveno odgovornog poslovanja, a pored zdravstva, rado pomažemo i rad sportskih klubova, a naročito onih koji imaju programe namenjene deci - saopštio je Nedeljković.

Opština Kikinda
 

I gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, pohvalio je izražen osećaj kompanije “Mekafor” za potrebe lokalne sredine.

- Naši zdravstveni radnici izloženi su velikom teretu, a evo, već oko godinu i po dana, herojski se bore protiv kovida. Nabavka 15 klima uređaja zaista je bila od velike koristi pacijentima i medicinskim radnicima. Hvala “Mekaforu” i ostalim donatorima. Neka ovo bude primer i poziv drugim kompanijama da slede njihov primer - rekao je Lukač i potvrdio da će već naredne nedelje početi rekonstrukcija Opše bolnice. 

Prema poslednjim podacima, u kikindskoj bolnici hospitalizovano je 13 kovid pacijenata, srednje i starije životne dobi. Na bolničkom lečenju je i jedno dete. Svi su stabilno.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike