24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik ugostio olimpijce iz Tokija - Dajanu Butuliju i Damira Mikeca

02.09.2021

10:50

0

Autor: 24sedam

Nenaviknuta na ovakvu vrstu pažnje i prijem, Dajana Butulija potvrdila je da je ovo bilo njeno poslednje veliko takmičenje i da je završila igračku karijeru

24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik ugostio olimpijce iz Tokija - Dajanu Butuliju i Damira Mikeca
olimpijci - Copyright Opština Kikinda

Na svemu što su srpski olimpijci, košarkašica Dajana Butulija, a posebno strelac Damir Mikec uradili na Olimpijskim igrama u Tokiju, od srca je čestitao Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. 

Najpre su on i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu, upriličili prijem za jednu od najtrofejnijih sportiskinja u istoriji Kikinde i njene koleginice iz Instituta za ženski sport.

- Iako nismo mogli da te ugostimo odmah nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Španiji, jer su usledile Olimpijske igre u Tokiju, evo konačno smo te dočekali. Kikinda je ponosna na tebe. Toliko puta si nas obradovala i donela medalje sa najvećih međunarodnih takmičenja. Mnogima si sportski i ljudski uzor. Primer si da vrednim i posvećenim radom mogu da se doegnu najveće sportske visine - rekao je Lukač i Butuliji uručio cveće i prigodan poklon. 

Opština Kikinda
 

Nenaviknuta na ovakvu vrstu pažnje i prijem, Dajana Butulija potvrdila je da je ovo bilo njeno poslednje veliko takmičenje i da je završila igračku karijeru.

Opština Kikinda
 

- Po prirodi sam skromna i veliki publicitet mi nikada nije ni trebao. Protekla godina je za mene bila prilično teška. Od terena sam zbog zdravstvenih problema bila odvojena deset meseci. U tim trenucima nisam mislila da ću ponovo moći da igram košarku. Selektorka Marina Maljković verovala je u mene, a zahvaljujući njenom poverenju, ali i mojoj ludačkoj želji, uspela sam da se vratim na teren i nastupim u Španiji i Japanu. Iz tog razloga, za mene je ovo dodatan uspeh jer sam prevazišla i neke sportske okvire i pobedila u igri za život - priznala je Butulija i dodala da neće otići iz košarke jer namerava da se oproba u trenerskim vodama. 

Opština Kikinda
 

U Gradsku kuću, olimpijski vicešampion, Damir Mikec, pojavio se u društvu našeg sugrađanina i reprezentativca Duška Petrova.

- Rado dolazim u Kikindu, a ovaj deo Vojvodine nije mi nepoznat, budući da je moja pokojna majka iz Sente. Duška, mene i ostale reprezentativce u streljaštvu za tri godine očekuje Olimpijada u Parizu. Kvalifikovati se na OI je veliki uspeh, a meni je ovo bila četvrta uzastopna Olmipijada - rekao je Mikec.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike