24SEDAM NOVI SAD Predavanje Gorana Šarića, katoličkog teologa i istoričara, na temu „Poreklo Vlaha“

28.10.2021

15:45

0

Autor: 24sedam

Deo o samom poreklu Vlaha ilustrovan je brojnim dokumentima, svedočanstvima i izjavama sa različitih prostora i iz različitih vremenskih perioda

24SEDAM NOVI SAD Predavanje Gorana Šarića, katoličkog teologa i istoričara, na temu „Poreklo Vlaha“
Copyright Printscreen/Youtube, Novi Standard

Predavanje Gorana Šarića, katoličkog teologa i istoričara, na temu „Poreklo Vlaha“ (28. 10. 2021) možete pogledati  na našem Jutjub kanalu.

„Izgubljena karika između onih koji su ovde dolazili i onih koji su ovde živeli“, kroz istorijske spise često pominjani Vlasi, tema su još jedne Šarićeve opsežne analize. Uvodni deo predavanja – koji Šarić naziva šaljivim, ali vrednim da se nad njim ipak zamislimo – ukazuje na moćne Vlahinje koje su imale veliki uticaj na našu političku scenu. Nastavak je posvećen čuvenoj vlaškoj magiji i običajima (koji su u značajnoj vezi sa srpskom tradicijom), što je u ovom predavanju propraćeno autentičnim iskustvima i fotografijama samog predavača, kao rezultatom njegovog terenskog istraživanja.

Deo o samom poreklu Vlaha ilustrovan je brojnim dokumentima, svedočanstvima i izjavama sa različitih prostora i iz različitih vremenskih perioda, a iz pera uvaženih svetskih naučnika i proučavalaca istorije, kulture, religije i ostalih oblasti relevantnih pri analiziranju porekla jednog naroda.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike