24SEDAM KIKINDA Najslađi promoteri “Dana ludaje” pozvali građane Sombora u goste

29.08.2021

17:31

0

Autor: 24sedam

Već u ponedeljak, u Zrenjaninu i Novom Sadu, održaće se promocija 36. “Dana ludaje”, a dan kasnije i u Beogradu

24SEDAM KIKINDA Najslađi promoteri “Dana ludaje” pozvali građane Sombora u goste
Kikinda Dani Ludaje4 - Copyright Opština Kikinda

Prava je šteta što kiša nije dozvolila veseloj “narandžastoj ekspediciji", da na sav glas, uz tamburaše i kostimirane mališane vrtića “Miki”, pozove građane i građanke Sombora na 36. “Dane ludaje”.

Deo programa održan je u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru. Na Danijelu Vujko, predstavnicu TO Sombor, ovako koncipirana promocija najpoznatije kikindske turističke manifestacije ostavila je upečatljiv utisak:

- Pre mesec i po dana bili smo vaši gosti, a sad nam se pružila prilika da uzvratimo gostprimstvo. Na žalost, naše goste je omelo vreme, ali im na trudu i pripremljenom programu i spremljenim specijalitetima od ludaje treba čestitati. Nadam da će građani Sombora uskoro posetiti Kikindu i dobro se provesti na “Danima ludaje”- rekla je ona. Bogat i raznovrstan program 36. manifestacija, koja će se održati od 9. do 12. septembra, predstavila je Jasmina Milankov, v.d. direktor TO Kikinda:

Opština Kikinda
 

- Posebno se ponosimo “Kinderbalom”, koji svake godine okupi oko 500 kostimiranih mališana iz svih naših gradskih i seoskih vrtića. Sa njima će gradskim trgom prodefilovati i naše specijalne gošće, mažoretkinje iz Herceg Novog. To je i neformalno otvaranje manifestacije na kojoj se biraju najteža i najduža ludaja. Preprošle godine su ostvareni apsolutni rekordi u obe kategorije. Dušan Jankov iz Čuruga, četvorostruki pobednik u kategoriji najtežih, tada je u Kikindu doneo bundevu tešku 639,5 kilograma. Iste godine, Kikinđanin Milan Vučen je postavio apsolutni rekord sa tivkom od čak 366 centimetara, koja je odnegovana u bašti našeg sugrađanina, Gorana Lazića, Ginisovog rekordera. Na takmičenju u slovenačkom mestu Mozirje kod Ljubljane, Goran Lazić je postavio novi svetski rekord sa tivkom od 395, 4 centimetara- navela je Milankov. Mališanina vrtića “Miki” ni kiša nije pokvarila raspoloženje, a njihova vaspitačica Snežana Komanov potvrdila je da se oni neizmerno raduju “Danima ludaje “, a posebno “Kinderbalu”. Već u ponedeljak, u Zrenjaninu i Novom Sadu, održaće se promocija 36. “Dana ludaje”, a dan kasnije i u Beogradu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike