24SEDAM KIKINDA Ekipa grada debituje na festivalu "Srbija u ritmu Evrope"

26.08.2021

12:14

0

Autor: 24sedam

Finalno takmičenje održaće se 5. septembra

24SEDAM KIKINDA Ekipa grada debituje na festivalu "Srbija u ritmu Evrope"
Kikinda debi - Copyright Opština Kikinda

Na najvećem muzičko-scenskom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope“ , ekipa grada Kikinde predstaviće se pobedničkom pesmom Evrovizije Kraljevine Norveške iz 2009, godine. Sugrađanin Andrej Salkai (broj 18) izvešće na engleskom jeziku numeru “ Fairytale”, norveškog muzičara Aleksandra Ribaka. Na sceni, društvo će mu praviti Ena Šošić, Milana Rajkov i Minja Krstić.

Finalno takmičenje održaće se 5. septembra. Domaćin je grad Čačak, a takmičenje je okupilo 24 vrhunskih solista i plesača, a Kikinđani će se, prvi put, nadaju se uspešno, predstaviti u ovom festivalu:

- Drago mi je što sam deo ovog velikog projekta i mogu da predstavim Kikindu. Završio sam Ekonomsko-trgovinsku školu, a već dosta dugo se bavim pevanjem. Zadovoljan sam što je baš nama pripala norveška pesma, s obzirom na naša dva naroda, ali i Kikindu i Narvik povezuje neraskidivo prijatejstvo. Hvala produkciji na poverenju, a na podršcu lokalnoj samoupravi i Kultunom centru- rekao je Salkai. I jedna od članica igračke grupe, Ena Šošić, potvrđuje da će učiniti sve da Kikindu predstave na najbolji mogući način:

Opština Kikinda
 

- Koreografija nije bila mnogo zahtevna. Pozivam Kikinđane da glasaju za nas. Naša pesma je pod rednim brojem 18, a to možete da učinite slanjem sms na 1557- kazala je vidno uzbuđena tinejdžerka. Mladim sugrađanima je puno uspeha na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“ poželeo Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine:

- Nema sumnje da nas 5. septembra čeka spektakl, a iskreno se radujem što Kikinda ima svoje predstavnike. Hvala TV Prva na sjajnom produkciji. Video sam video klip koji najavljuje naše predstavnike. Izgleda fantastično. Grad Kikinda rado je podržao festival „Srbija u ritmu Evrope“. Mislim da na pravi način promovišu prave vrednosti, a mi ćemo i naredne godine biti deo ove lepe muzičke priče. Mislim da će ova deca Kikinđanima pružiti razlog da budu ponosni- rekao je Bogdan i potvrdio da su, u tom pogledu, sa organizatorima na istim “talasnim dužinama”. Direktor festivala, David Makević, ukazao je da „Srbijom u ritmu Evrope“ promovišu mlade talente, a da je domaćin Čačak, pobednik prošlogodišnjeg festivala:

- Vredno smo se prethodnih meseci pripremali. Ovo će biti i prva televizijska sezona Kikinde i “Srbije u ritmu Evrope”- naveo je Makević.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike