24SEDAM KIKINDA Minja Subota zaslužio nagradu “Raša Popov”

26.06.2021

08:10

0

Autor: 24sedam

Dijana Topolac, ćerka Raše Popova i Živko Ugrenović predsednik MZ Mokrin, uručili su plaketu legendarnom dečjem kompozitoru

24SEDAM KIKINDA Minja Subota zaslužio nagradu “Raša Popov”
minja subota - Copyright Opština Kikinda

Četvrto izdanje najmlađe kulturne manifestacije u rodnom mestu Raše Popova, oduševilo je najmlađu publiku. I ovaj “Dan Raše Popova” bio je u znaku dece. 

Na dečji literarni konkurs na temu “Od slova do sreće” pristiglo je više od 250 radova iz Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske i svih krajeva Srbije. Najbolji rad nagrađen je malim "Rašinim šeširom", a to je rad Danila Stankovića iz Vranja. Za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu koja nosi ime slavnog Mokrinčanina, nagrada je pripala Minji Suboti. 

Opština Kikinda
 

Dijana Topolac, ćerka Raše Popova i Živko Ugrenović predsednik MZ Mokrin, uručili su plaketu legendarnom dečjem kompozitoru, zabavljaču i voditelju kultne emisije “Muzički tobogan”.

- Sa Rašom sam decenije proveo. U trenutku sam pomislio da će ova nagrada vratit Rašu među sve nas. Nagrada je meni veoma značajna, pre svega, jer je on bio moj veliki prijatelj, ali i veliki stvaralac. Kada dobijete nagradu “Raša Popov” može samo da vas ispune velika radost i ponos. Uvek ga se sećam kao svestranog i plemenitog čoveka - kazao je Minja Subota. 

Opština Kikinda
 

Predsednik gradske Skupštine, Mladen Bogdan, priznaje da je i on uživao u bogatom i dinamičnom programu. Ispunili su ga najznačajniji dečji stvaraoci i mali umetnici.

- Raša Popov bio je veliki čovek i sigurno jedan od najpoznatijih sa ovih prostora. Raša Popov biće živ sve dok budemo negovali sećanja na pesnika, novinara, svestranog i omiljenog čoveka. Gradu Kikindi stalo je da ova manifestacija bude uvek ovako lepa, vesela i lepršava - kazao je Bogdan.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike