24SEDAM KIKINDA U Iđošu održana 4. “Pasuljijada” - takmičenje podržala lokalna samouprava

26.06.2021

10:07

0

Autor: 24sedam

Gastronomsko takmičenje okupilo je 11 ekipa iz Kikinde, Sajana, Novog Miloševa, Novih Kozaraca, Bečeja, Bočara i Iđoša

24SEDAM KIKINDA U Iđošu održana 4. “Pasuljijada” - takmičenje podržala lokalna samouprava
pasulj 2 - Copyright Opština Kikinda

U organizaciji seoskog Udruženja penzionera "Treće doba" u Iđošu je danas održana 4. "Pasulijada". 

Gastronomsko takmičenje okupilo je 11 ekipa iz Kikinde, Sajana, Novog Miloševa, Novih Kozaraca, Bečeja, Bočara i Iđoša. Najboljim ekipama čestitao je i nagrade uručio Stevan Iličić, član GV za ekologiju.

Opština Kikinda
 

- Pobeda je uvek važna, ali mislim da je svim učesnicima ovog takmičenja najbitnije što ponovo mogu da se druže. Kako bi podržala što aktivniji društveni život, lokalna samouprava uvek se trudila da materijalno i moralno podrži i ovakve manifestacije, naročito u seoskim sredinama. Grad Kikinda trudiće se i dalje da afirmiše kulturu i sport u našim selima i podrže gastronomske manifestacije poput ove - naveo je Iličić. 

Opština Kikinda
 

Najukusniji pasulj pripremila je ekipa “Ljubitelji konja i kuvara”. Drugo mesto pripalo je članicama Udruženja žena “Iđoš”, a treće kikindskoj DORI.

Opština Kikinda
 

- Iako se okupljamo punih 20 godina, ovo je bila tek četvrta zvanična “Pasuljijada”. Drago mi je što su učesnici i naši gosti punih stomaka i utisaka napustili Iđoš - rekao je Stojan Kolompar, predsednik Udruženja penzionera “Treće doba” iz Iđoša.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike