24SEDAM KIKINDA Domu lova u Iđošu konačno će vratiti stari sjaj

22.06.2021

13:31

0

Autor: 24sedam

Na decenijama zapuštenom objektu vidljive su promene, a rezultat su tri miliona dinara vrednih radova

24SEDAM KIKINDA Domu lova u Iđošu konačno će vratiti stari sjaj
iđoš 1 - Copyright Opština Kikinda

Ljuban Sredić, član GV za poljoprivredu i mesne zajednice, danas se uverio da prva faza rekonstrukcije Doma lova u Iđošu odmiče željenom dinamikom. 

Na decenijama zapuštenom objektu vidljive su promene, a rezultat su tri miliona dinara vrednih radova.

Opština Kikinda
 

- Grad Kikinda uvažio je želje i potrebe meštana Iđoša u pogledu ovog objekta. On više nije u vlasništvu države nego lokalne samouprave. Evidentno je da u selu postoji potreba za ovakvim objektom u kom bi se održavale različite manifestacije i skupovi. Ukupna vrednost rekonsrukcije ovog zdanja procenjena je na nešto više od 11 miliona dinara. Nastojaćemo da se radovi nastave. Na ovome se sigurno neće stati kako bi Iđošani konačno dobili jedan pristojan objekat - kategoričan je Sredić. 

Inače, rekonstrukcija ovog zdanja započela je pre 20 dana.

Opština Kikinda
 

- Neophodnu dokumentaciju i projekat pribavili smo lane kad je vlasnik ovog objekta postao grad Kikinda. Epidemija korona prolongirala je početak radova, ali je dobro da se konačno krenulo. U ovoj prvoj fazi, sanira se prednji zid objekta. Krovna konstrukcija i tavanica su morali detaljno da se saniraju. Preostalo je da neimari postave crep i oluke. U naredne dve nedelje taj posao biće okončan, a nadamo se da će lokalna samouprava podržati i drugu fazu obnove Doma lova -saopštio je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike