24SEDAM INĐIJA Mladost GAT – Inđija 2: 3 (1: 2)

17.10.2021

11:57

0

Autor: 24sedam

Novosađani su u prvenstvu slovili za vrlo „tvrd“ tim koji je primio do ove utakmice samo pet golova

24SEDAM INĐIJA Mladost GAT – Inđija 2: 3 (1: 2)
fk inđija - Copyright Printscreen / Youtube / Prva liga Srbije

Fudbaleri Inđije su odigrali derbi meč Prve lige Srbije kao gosti na stadionu ČSK Pivare u Čelarevu. Ovo mesto je nakako sudbinski vezano za uspešan niz rezultata na odličnom terenu na kom su pleli svojevremeno konce i mnogi igrači iz Inđije u dresu „pivara“.

Sa takvom potajnom nadom se otišlo na derbi meč sa novajlijom u ligi i drugoplasiranom timu lige, Mladost GAT iz Novog sada. Novosađani su u prvenstvu slovili za vrlo „tvrd“ tim koji je primio do ove utakmice samo pet golova. Po čemu su bili i najbolji u tom pogledu.Sa druge strane Inđinčani u golgeterskom naletu, a taj nalet su i danas nastavili.

Da su naštimovali nišanske sprave pokazali su već u devetom minutu meča. Slobodan udarac je izveo kapiten tima Milosavljev. Iskosa sa desne strane je uputio snažan šut „levicom“ u same rašlje golmana Mirkovića. Sjajan gol je baš Mirković ulepšao paradom. 0: 1.

U nastavku meča nekoliko pokušaja domaćina, uglavnom iz prekida nisu davali rezultate. Koliko su momci u crveno belim dresovima bili nervozni zbog stanja rezultata pokazao je nerazuman start Švonje koji je prvo oborio Đokića, da bi po prekidu sudije nasrnuo i na Ignjatovića. Već prvi start je bio za opomenu, a o drugom ni zbora da je bio bar za drugu boju.

U tri poteza Inđija stiže do novog gola, a da domaćin nije ni blizu bio lopti. Na kraju Žakula je na pravom mestu i sa peterca šalje loptu u praznu mrežu, a igrao se 37.minut meča, 0: 2.

Domaći do gola stiže u samom finišu prvog dela meča. Lopti je sa oko 18.metara u donji ugao golmana Vukašinovića poslao Karać, 1: 2. Gol po svemu na vreme da vrati Novosađane u rezultatsku igru.

U drugom delu još tri zanimljive situacije koje su i rešile pitanje pobednika derbija.

Prvo je Inđija stigla do gola sa bele tačke. Milosavljev je ušao praktično iza leđa štoperu domaćina Sousi, koji ga je u kečerskom stilu oborio. Kao poslednji igrač odbrane je bio zreo za direktno isključenje, ali je tek uz pomoć drugog žutog ipak napustio teren za igru uz burne reakcija domaćih igrača. Milosavljev je uzeo loptu i lako vara golmana Mirkovića za 1: 3.

Drugi gol domaćin postiže u 75.minutu sa igračem manje na terenu. Posle centaršuta sa leve strane napada, Popović je nadvisio u skoku Jovanovića i poslao je glavom loptu u sam ugao nemoćnog golmana Inđije. 2: 3.

Čelarevo. Stadion ČSK Pivare. Sudija: Nikola Đorđević, pomoćnici: Novak Novaković i Nikola Obradović, četvrti sudija: Marko Gnjatović. Delegat: Dragan Todorović. Strelci:Karać 43′, Popović 75′ – Mladost GAT, Milosavljev 9′, 64′ (penal), Žakula 37′ – Inđija. Crveni karton: Santos Sousa 63′ (drugi žuti) – Mladost GAT. Žuti kartoni: Švonja 18′, Milovanović 87′ – Mladost GAT, Đokić 68′, Kukolj 85′, Plavšić 89′, Vukašinović 90′ – Inđija.

Mladost GAT: Mirković, Milovanović, Karać, Švonja (Gojković 75′), Popović, Santos, Divac (Dimitrić 46′), Vidakov, Ožegović (Ilić 68′), Mijić, Sević.

Trener: Ljubomir Ristovski

Inđija: Vukašinović, Vukajlović (Kukolj 43′), Milosavljev (K) (Đurić 84′), Jovanović, Žakula (Kovačević 59′), Stojanović, Đokić (Riznić 84′), Rađen, Ignjatović, Srbijanac, Plavšić.
Trener: Nebojša Jandrić

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike