24SEDAM NOVI SAD Grad za inovativne usluge javnog prevoza u sklopu „Tribute“ projekta

25.10.2021

11:12

0

Autor: 24sedam

U sklopu prvog radnog paketa napravlјen je značajan napredak na prepoznavanju relevantnih učesnika – predstavlјeno je više od 190 različitih učesnika, dok je prikuplјeno 57 potpisanih pisama o namerama

24SEDAM NOVI SAD Grad za inovativne usluge javnog prevoza u sklopu „Tribute“ projekta
Predstavljanje programa foto NSEPK (1) - Copyright Novi Sad Promo/EPK

Konzorcijum projekta „TRIBUTE” sastao se povodom drugog sastanka Upravnog odbora koji je zbog epidemiološke situacije održan onlajn. Projektni partneri imali su priliku da razmotre nekoliko tehničkih koraka projekta, sa naglaskom na dva radna paketa od najveće važnosti za projekat „TRIBUTE” – „Metodološki okvir i procena & identifikacija akcionih planova koji podržavaju implementaciju inovativnih i održivih mobilnih mreža".

U sklopu prvog radnog paketa napravlјen je značajan napredak na prepoznavanju relevantnih učesnika – predstavlјeno je više od 190 različitih učesnika, dok je prikuplјeno 57 potpisanih pisama o namerama. Podaci su zatim korišćeni za sačinjavanje metodologije za stvaranje Living Lab, kao novog vida partnerstva public-private-people u kojem građani, kompanije, istraživači i javna administracija sarađuje u cilјu pronalaženja inovativnih rešenja za urbanu mobilnost. Ovo se ne može ostvariti bez odgovarajućih akcionih planova. Shodno tome, Grad Milano zakazao je tri tematska tehnička sastanka sa projektnim partnerima TRIBUTE, na temu specifičnih cilјeva akcionih planova partnera na projektu i prepoznavanja pilot-akcija koje će se razvijati u „TRIBUTE” living labs.

Onlajn sastanci su specifično fokusirani na jedan od sledećih strateških pristupa za održivu mobilnost u Jadransko-jonskom regionu: Inovativne usluge javnog prevoza, Mreža zelenih biciklističkih ruta i Upravlјanje putnim koridorima sa velikim zastojima. U skladu sa postavlјenim cilјevima projekta „TRIBUTE”, Grad  Novi Sad učestvovao je u podgrupi na temu: Inovativne usluge javnog prevoza. Tokom izrade navedenog, svaki projektni partner obavezao se da će poslati inpute neophodne za identifikaciju Pilot-akcije i Metodologije. Zaklјučno sa današnjim datumom, rukovodilac drugog prioritetnog radnog paketa Grad Milano, uspeo je da privede kraju aktivnosti na pilot-akciji prepoznavanja sakuplјenih podataka, dok je prikuplјanje Metodologije inputa za Akcioni plan zaklјučeno sa 15. oktobrom.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike