24SEDAM KIKINDA Grad uz 19. “Strongman Euro Kup” - domaćini obećavaju spektakl

05.06.2021

08:00

0

Autor: 24sedam

U ime domaćina, Bodi-bilding kluba “Sloboda”, Bogojević je najavio da će se takmičenje održati 24. jula.

24SEDAM KIKINDA Grad uz 19. “Strongman Euro Kup” - domaćini obećavaju spektakl
Strongman, Opština Kikinda - Copyright Opština Kikinda

Predstojeći 19. "Strongman Euro Kup" dovešće u Nove Kozarce vrhunske takmičare iz Slovenije, Austrije, Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, BiH i Rumunije. Jedini predstavnik Srbije, a ujedno i najstariji takmičar, biće Dragan Bogojević iz Novih Kozaraca. 

U ime domaćina, Bodi-bilding kluba “Sloboda”, Bogojević je najavio da će se takmičenje održati 24. jula. Potvrdio je i da će se takmičari nadmetati u šest disciplina, od kojih će jedna biti potpuno nova.

Opština Kikinda
 

- Čak četvorica učesnika našeg "Strongman Euro Kupa” su redovni učesnici Lige šampiona, što dovoljno govori o renomeu našeg takmičenja. Iako najstariji takmičar, potrudiću se da dostojno reprezentujem Nove Kozarce, Kikindu i Srbiju. Mogu da kažem da će predstojeće takmičenje nadmašiti sva ranija - obećao je Bogojević. 

Grad Kikinda, već godinama unazad, podržava ovaj sportski spektakl, a tako će biti i ovog leta. To su potvrdili Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

- Ovo takmičenje zaista je odavno prevazišlo lokalne okvire i postalo zaštitni sportski znak Novih Kozaraca i Kikinde. Ako već dolaze vrhunski takmičari, logično je da takva bude i organizacija pa i naša podrška. Bodi-bilding kluba “Sloboda” i Novi Kozarci u tome istrajavaju skoro već dve decenije i na tome im treba odati priznanje - smatra Pecarski. 

Opština Kikinda
 

Ovo takmičenje zvanično je uvršteno u bogatu turističko- sportsku ponudu grada Kikinde. Ilija Drljić, član uprave Bodi-bilding kluba “Sloboda”, podsetio je je ovo takmičenje lane proslavilo punoletstvo, dok će naredne godine obeležiti dve decenije uspešnog postojanja:

- Već sad mogu da kažem da ćemo jubilej obeležiti na spektakularan način. Na jednako kvalitetan način spremamo se da održimo i 19. “Strongman Euro Kup”. Hvala našim dugogodišnjjim sponzorima, MZ Novi Kozarci i lokalnoj samoupravi na podršci. I lane, u vreme kovid krize, uz velike napore, takmičenje nije izostalo. Sada tih problema neći biti što znači da nema razloga da ne obradujemo publiku, a nagradimo najbolje takmičare - rekao je Drljić.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike