24SEDAM KIKINDA Debi odbojkašica u Mokrinu, narednog meseca međunarodni turnir

29.05.2021

16:35

0

Autor: 24sedam

Prijateljskoj utakmici prisustvovao je i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu

24SEDAM KIKINDA Debi odbojkašica u Mokrinu, narednog meseca međunarodni turnir
0-02-0a-a303727b8006ee7ca36dbb4a28f5c3bcc3559cbe0c9fc117e8dfb75b6d812662_2fb303ef4500ed16-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

Odbojkašice novog gradskog kluba, GŽOK "Kikinda 0230", odigrale su prvu prijateljsku utakmicu, a rezultat je bio u drugom planu. Meč protiv iskusnije superligaške ekipe “Klek MD” iz istoimenog sela, pružio je trenerima Igoru Golijaninu i Ivanu Panteliću uvid kako se doskorašnje rivalke, članice OK "Kikinda" i OK "KI 0230", snalaze u istoj ekipi i dresovima. Prijateljskoj utakmici prisustvovao je i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu. Prema njegovoj oceni, spajanje dva kluba tek treba da donese novi kvalitet ženskoj odbojci.

- Generalno gledano, za kikindski sport, a odbojku posebno, ovo je dobar potez. Sad je na stručnom štabu da ukomponuje ekipu i stvori homogenu celinu. Sigurno je da će klub biti igrački mnogo jači i pretendovati da se izbori za plasman u viši rang. Davno sam rekao da Kikinda zaslužuje da u ženskoj odbojci, ima klub koji će igrati barem dva ranga od sadašnje Prve vojvođanske lige - jug. Ambicije i kvalitet ne manjkaju, a sad je na devojkama i stručnom štabu da se pokažu - jasan je Pecarski.

Već 12. i 13. juna, u organizaciji Odbojkaškog saveza Severnobanatskog okruga, u Kikindi će se održati Kup tolerancije. U pitanju je takmičenje međunarodnog karaktera. Jul je rezervisan za odmor, a 1. avgusta planirana je prozivka, okupljanje i početak priprema. Fuzionisanje dve kikindske seniorske ekipe, pozdravila je i Lela Kijac, trener ekipe “Klek MD”.

- Već sarađujemo sa ovim klubom. Spremni smo da saradnju intenziviramo. To se odnosi na prijateljske utakmice i zajedničke treninge. Možda neka od kikindskih igračica jednog dana postanu članice naše superligaške ekipe - navela je ona.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike