24SEDAM KIKINDA Kulturni centar poklonio Kikinđanima veče za pamćenje

25.05.2021

16:50

0

Autor: 24sedam

Ova ustanova osnovana je 25. maja 1985. godine, na tadašnji Dan mladosti

24SEDAM KIKINDA Kulturni centar poklonio Kikinđanima veče za pamćenje
CDA_5044-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

Kikindski Kulturni centar je bogatim višečasovnim programom "Noć mladosti, ljubavi i kulture", obeležio 36 godina postojanja i rada. Ova ustanova osnovana je 25. maja 1985. godine, na tadašnji Dan mladosti.

Sve do 5. novembra 2009. godine, kada je promenio ime u Kulturni centar Kikinda, to je bio Dom omladine i pionira. Bogat program sa balerinama, polaznicima škole modernog plesa, duvačkim orkestrom, članicama Ženske pevačke grupe “Melizmi”i horom “Attendite” ispratila je i Milena Živkov, članica GV za obrazovanje i kulturu:

- Program je zaista bio bogat i šarolik jer su plato ispred Kulturnog centra ispunili i učesnici brojnih radionica. Kulturni centar predstavio se u punom sjaju i najboljem mogućem izdanju- konstatovala je ona. Zadovoljna je bila i Tanja Nožica, direktorica Kulturnog centra, pre svega, jer im je vreme bilo naklonjeno pa kiša nije pala sve dok program nije okončan:

-Vreme je bilo na našoj strani. Drago mi je zbog učesnika,ali i brojne publike. Na štandovima su dominirale rukotvorine naših vrednih i kreativnih umetnika. Sa nama su bili i slikari. Kad smo tokom cele 2015. obeležavali veliki jubilej, tri decenije postojanja ove ustanove, izneli smo podatak da je za to vreme kroz našu istituciju prošlo čak milion ljudi. U međuvremenu, ta impozantna cifra se značajno uvećala. Mi zbilja imamo puno korisnika. Izuzev protekle godine, kad je zbog korone, aktivnosti bilo znatno manje, pod našim krovom i u dvorištu uvek je živo- priznala je direktorica Tanja Nožica.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike