24SEDAM KIKINDA Hrišćanski vernici slave Vaskrs, najsvečanije u Mokrinu

02.05.2021

10:44

0

Autor: 24sedam

Slavimo ovaj dan kao povratak Hrista među žive. Ovaj praznik slavi pobedu života nad smrću, poručio je gradonačelnik Nikola Lukač

24SEDAM KIKINDA Hrišćanski vernici slave Vaskrs, najsvečanije u Mokrinu
CDA_2590-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

Hrišćanski vernici koji poštuju Julijanski kalendar, danas slave Vaskrs, a kao i ranijih godina najsvečanije je bilo u Mokrinu.

Pehar pobedniku 31. Svetskog prvenstva u tucanju farbanim kokošijim jajima, Savi Terziću Košničaru iz Mokrina, uručio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač. Ovo je Savi Terziću četvrta, a njegovom petogodišnjem unuku Ivanu prva titula šampiona.

Prethodno su, već po tradiciji, funkcioneri lokalne samouprave prisustvovali svečanim Vaskršnjim liturgijama u hramovima Svetih Kozme i Damjana, i Svetog Nikole u centru Kikinde. Sugrađanima su Vaskrs čestitali Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika i Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine. To je učinio i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, tradicionalnim pozdravom Hristos voskrese, Vaistinu voskrese:

- Slavimo ovaj dan kao povratak Hrista među žive. Ovaj praznik slavi pobedu života nad smrću. Svim sugrađanima želim da u radosti i veselju, u krugu porodice, proslave najveći hrišćanski praznik. Želim im, takođe, i da ljubav pobedi sve nedaće koje su nas zadesile u poslednjih godinu i više dana, da ovu pošast zajednički pobedimo. Neka pobede ljubav i život - poručio je Lukač.

Na platou ispred pravoslavnog hrama Svetog Nikole podeljeno je nekoliko stotina farbanih jaja koje su ofarbale članice gradskog Udruženja žena . Nakon svečane Vaskršnje liturgije, vernicima je najveći hrišćanski praznik čestitao i sveštenik Milan Petrović. Sugrađanima i vernicima poželeo je zdravlje, mir i sreću.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike