Sneg okovao sela na Pešteru: Meštani struju nemaju već tri dana, najteže u staračkim domaćinstvima

28.12.2020

13:29 >> 13:46

0

Autor: Jovana Vrećo

Medicinska pomoć teško dolazi do udaljenih naseljenih mesta

Sneg okovao sela na Pešteru: Meštani struju nemaju već tri dana, najteže u staračkim domaćinstvima
Copyright RINA

I dok je većini meštana jugozapadne Srbije ostalo tek toliko snega da uživaju u zimskim čarolijma, meštani pešterskih sela i dalje su okovani, a struje nema već treći dan. U udaljenim mestima, mnogo je staračkih domaćinstava, do kojih medicinska pomoć teško dolazi.

– Udaljeni smo od sveta, ali i od Boga izgleda. Svake godine ista priča, na sneg smo navikli, ali bez struje je jako teško. Frižideri su nam puni mesa, jer smo se pripremili za zimu, ali bez električne energije sve to može da se pokvari i gde smo tada pristali. Više od dve decenije mi molimo za malo puta i bolje dalekovode, sve je već dotrajalo i nije menjano godinama – izjavio je za RINU Miloje Milinković iz MZ Bare.

Najteže je kod Ratka Rakonjca koji na Pešteri uveliko gazi desetu deceniju i to sam, a pomoć doktora i lekovi su mu neophodni.

RINA

– Teška je ovo starost, bolestan sam i bez porodice, jedino što se televizija ponekad čuje, a sada kad nema struje nema ni toga – rekao je deda Ratko.

Nadležne ekipe Elektrodistribucije su na terenu su na terenu i rade na rešavanju problema, ali veliko je pitanje kad će meštani ovih sela ponovo dobiti struju.

RINA

Juče je na teritorji opštine Sjenica poslato 15 mašina za čišćenje snega i svi putevi ka selima, iako još uvek pod snegom, su koliko toliko prohodni.

Regionalni putni pravci od Sjenice prema Novom Pazaru, Ivanjici i Novoj Varoši su potpuno prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike