Srbija će do kraja godine imati kvartovske pozornike: Vulin - Imamo novca da investiramo u bezbednost

06.09.2021

11:11 >> 12:53

0

Policija ima bolju opremu i možemo da je obnavljamo, kaže Vulin

Srbija će do kraja godine imati kvartovske pozornike: Vulin - Imamo novca da investiramo u bezbednost
Copyright Ubice se predstavile kao policajci

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahvaljujući ekonomskim reformama koje je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić država dovoljno finansijski ojačala da može da poveća broj policajaca na ulicama.

– Trudimo se da imamo što veći broj školskih policajaca, a očekujem da će do kraja godine veliki broj pozornika, koje smo imali i ranije, doći na ulice naših gradova – rekao je ministar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Pročitajte još

On je istakao da zahvaljujući Vučiću država sada ima više novca da investira u bezbednost i sigurnost i ukazao da je to proizvod teških ekonomskih reformi koje je sproveo predsednik Srbije.

– Sada imamo efekte te odluke. Možemo da izvedemo stotine pozornika koji će čuvati naše gradove i decu, policija ima bolju opremu i možemo da je obnavljamo – rekao je on.

Ministar je objasnio da će kvartovi imati svoje policajce, koje građani znaju, koje on zna, kome će moći u svakom trenutku da se obrate, i da sve to vodi ka većoj bezbednosti.

Vulin je apelovao na vozače da, s obzirom na to da je počela nova školska godina, voze pažljivo u blizini škola i da uspore, jer tako štite živote naše dece.

Roditeljima je poručio da ne može policija da im vaspitava decu i da moraju da vode računa o tome s kim se druže, gde idu i u kakvom se okruženju kreću.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike