Raspisan konkurs: Kruševac dobija spomenik knezu Lazaru visok 4,5 metara

05.01.2021

11:04

0

Rok za predaju radova je do 2. februara

Raspisan konkurs: Kruševac dobija spomenik knezu Lazaru visok 4,5 metara
Copyright Foto: Printscreen/GoogleMaps

Grad Kruševac raspisao je konkurs za izradu umetničko – likovnog idejnog rešenja za monumentalnu skulpturu, spomenik knezu Lazaru Hrebeljanoviću.

Skulptura će biti postavljena u naselju Stari aerodrom, na platou u okviru kružne parkovske površine, a predviđena visina spomenika je 4 do 4,5 metara bez postamenta.

Kandidati treba da predaju idejno rešenje u vidu skice ili manje makete visine do 100 cm sa opisom materijala od kojeg će biti izrađeno konačno rešenje.

Pročitajte još:

Pravo učešća na konkursu imaju stručna fizička lica sa stečenim formalnim obrazovanjem u oblasti likovnih umetnosti, primenjenih umetnosti i dizajna, kao i umetnici sa referentnim umetničkim delima, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost i njihove lične osobine. Učesnici konkursa imaju slobodu da angažuju stručnjake iz drugih struka koji bi svojim stručnim stavovima i znanjima doprineli unapređenju konkursnih rešenja.

Rok za izradu i postavljanje izvedene skulpture u definisanim dimenzijama je 25. jun 2021. godine, dok je rok za predaju radova 2. februar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: eKapija

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike