Od devastirane do top turističke destinacije: Zlatar pun skijaša i ove sezone, smeštajni kapaciteti popunjeni 70 odsto

18.01.2021

17:30 >> 15:54

0

Autor: Jovana Vrećo

Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao

Od devastirane do top turističke destinacije: Zlatar pun skijaša i ove sezone, smeštajni kapaciteti popunjeni 70 odsto
Copyright RINA

Zlatar je planina koju su i ove zime birali mnogi domaći turisti kao svoju top turističku destinaciju. Koronavirus nije uspeo da uništi zimsku sezonu, a smeštajni kapaciteti su popunjeni 70 odsto.

– Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima. Pre svega, to su netaknuta priroda, čist vazduh i zdrava domaća hrana – izjavio je za RINU Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Visina snežnog pokrivača je oko šezdeset centimetara, što je omogućilo da skijalište na ovoj planini počne sa radom.

RINA

– Staza je utabana i za vikend je bila prepuna skijaša. Vremenske prilike nam idu naruku. U funkciji je ski-lift “sidro”, a početnicima je dostpuna i ski-škola sa iskusnim instruktorima koji će ih naučiti prvim sigurnim koracima na skijama. Sve epidemiološke mere se poštuju i na planini i za vreme skijanja – naglasio je Pucarević.

Već je registrovan veliki broj rezervacija za naredni period, kao i dolazak većih grupa turista za Sretenje. Za one koji ne skijaju, obilazak planinskih jezera je jedna od omiljenih aktivnosti, kao i vožnja kvadovima, ali i obilazak kulturno-istorisjkih spomenika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike