Spas za vozače: Priboj dobio 50 novih parking-mesta

01.12.2020

10:21 >> 10:39

0

Autor: Jovana Vrećo

Stanari Samačkog hotela sada imaju adekvatan prilaz za svoje atomobile, kao i omogućen ekonomski prilaz centralnom dečjem vrtiću, obližnjim trgovinama i lo

Spas za vozače: Priboj dobio 50 novih parking-mesta
Copyright RINA

Lokalna samouprava Priboja nastavlja akciju uređenja međublokovskih prostora, kultivisanjem zelenih površina, izgradnjom pešačkih staza i modernih saobraćajnica, kao i novih parking-mesta.

Ovih dana privode se kraju radovi na uređenju dva takva prostora, i to u samom centru Novog Priboja. Umesto dosadašnjeg makadama, lokvi tokom kišnog perioda, odnosno prašine u letnjem periodu, taj prostor sada je moderno uređen i asfaltiran.

Pročitajte još: Građani ponekad kruže satima da bi se parkirali: U Užicu ima oko 30.000 registrovanih vozila, a samo – 2.000 parking mesta

Stanari Samačkog hotela sada imaju adekvatan prilaz za svoje atomobile, kao i omogućen ekonomski prilaz centralnom dečjem vrtiću, obližnjim trgovinama i lokalima. Asfaltirani su i saobraćajnica, krak Pionirske ulice, pešačka staza, a uređeno je i više od 30 parking-mesta.

Pored novih parking-mesta, pešačke staze između Nemanjine i Ulice Vuka Karadžića, urađene su i nove saobraćajnice i napravljen je svojevrsni kružni tok, što će stanarima, pogotovu Samačkog dva, omogućiti prilaz automobilima, i u vreme dok je zabranjen saobraćaj glavnom Nemanjinom ulicom, što do sada nije bio slučaj.

Veliki kontejner biće uklonjen sa zelene površine, jer je urađen i poseban boks za smeštaj manjih kontejnera.

Asfaltiranje tog prostora očekuje se za koji dan, a sa praksom uređenja površina između zgrada nastaviće se i u narednom periodu.

Sredstva za uređenje međublokovskih prostora u Novom Priboju obezbedila je Opština Priboj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike