Rešen dugogodišnji problem u školi u Krvavcima: Đaci ponovo u toplim učionicama

03.12.2020

13:03 >> 08:21

0

Rekonstrukcija kotlarnice u ovoj osnovnoj školi odličan je primer dobre saradnje predstavnika roditelja, Školske uprave i Grada Užica

Rešen dugogodišnji problem u školi u Krvavcima: Đaci ponovo u toplim učionicama
Copyright RINA

U Osnovnoj školi “Aleksa Dejović” u Krvavcima učionice su ponovo tople i đaci su u školskim klupama. Završeni su radovi na zameni kotla koji je nedavno usled havarije prestao sa radom. Zajedničkim naporima Grada Užica, rukovodstva škole i roditelja rešen je dugogodišnji problem grejanja u ovoj školi.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je rekonstrukcija kotlarnice u Osnovnoj školi u Krvavcima odličan primer dobre saradnje predstavnika roditelja, Školske uprave i Grada Užica.

– Pokušavali smo da rešimo problem sa starim kotlom, ali nismo uspeli i doneli smo odluku da se stari kotao zameni novim. Vrednost novog kotla je 650 hiljada dinara, dok će celokupni radovi vezani za postavku kotla i razvod svih cevi, priključenje kotla na grejna tela iznositi oko 1,2 miliona dinara – rekla je ona.

RINA

Škola u Krvavcima ima 147 učenika, odlično nastavno osoblje i nastaviće da radi, istakla je Raković Radivojević.

– Svakako da nam nije cilj da zatvaramo škole, naprotiv pokušaćemo da u periodu koji je pred nama oživimo još veći broj škola u seoskim sredinama. Ovu školu je potrebno renovirati, ušla je u projekat energetske efikasnosti koji se finansira od strane Vlade Švajcarske, tender je završen i nakon svih procedura od strane Švajcarske Vlade i Ministarstva rudarstva i energetike očekujemo da krajem januara bude potpisan ugovor, a da radovi vezani za energetsku efikasnost na školi počnu početkom marta – istakla je gradonačelnica.

Direktorka škole Irena Drndarević je napomenula na važnost saradnje između institucije obrazovne ustanove i Grada, dodavši da u ovom slučaju bez pomoći i razumevanja gradskog rukovodstva problem ne bi mogao biti rešen.

– Za jedan kratak period rešen je problem sa grejanjem škole koji već godinama traje. Kako deca ne bi gubila nastavu dok traju radovi na zameni kotla, u saradnji sa Javnim preduzećem “Užice razvoj” obezbeđen je prevoz za učenike od Zlakuse do Osnovne škole “Aleksa Dejović” u Sevojnu, u oba pravca. Đaci se od juče opet nalaze u svojim školskim klupama, u ugrejanim i toplim učionicama na zadovoljstvo svih nas – navela je Drndarević.

Direktorka je istakla da tu školu pohađaju deca iz Krvavaca, Potočanja, Zlakuse, Gorjana, Potpeća, ukupno njih 147, a samo u petom razredu ima 29.

Direktorka je navela da je škola u Krvavcima jedna od deset škola u Srbiji koja je u prethodnih par godina dobila mogućnost da radi obogaćen jednosmenski rad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike