Novi projekti u Sremskoj Mitrovici: U planu rekonstrukcija fiskulturnih sala u tri osnovne škole

19.02.2021

20:47 >> 20:28

0

Stavili smo akcenat na školstvo, na obrazovanje, u ovom slučaju na sale za fizičko vaspitanje - istakla je gradonačelnica Svetlana Milovanović

Novi projekti u Sremskoj Mitrovici: U planu rekonstrukcija fiskulturnih sala u tri osnovne škole
Copyright Foto: Pixabay/Stefan_Schranz (Ilustracija)

Među ugovorima za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata koje je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio predstavnicima 24 lokalne samouprave nalazi se i projekat rekonstrukcije i dogradnje fiskulturne sale OŠ “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici, za koji je dodeljeno 73 miliona dinara.

Lokalna samouprava, kao sufinansijer u projektu učestvuje sa 33 miliona dinara.

– Ukupna vrednost potrebna za rekonstrukciju ove sale je 106 miliona dinara. Rekonstrukcija podrazumeva toplu vezu, tj. povezanost sa školom “Jovan Popović”, kabinet za nastavnike fizičkog, kao i svlačionice se za decu, plus sva oprema koja je potrebna za izvođenje nastave fizičkog. Ovo će, kada se rekonstruiše čitava sala zajedno sa školom “Jovan Popović” i sa njihovim terenima koji već postoje, a to su teniski i fudbalski teren, činiti jedan lep sportsko-rekreativni kompleks koji će koristiti, ne samo učenici škole, nego moći će da ga koriste i svi naši sugrađani – objasnila je mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Pročitajte još:

Prema njenim rečima, u ponedeljak počinju radovi i na rekonstrukciji sale za fizičko u školi “Sveti Sava”.

– Sredstva za ovu namenu obezbeđena su iz Pokrajinskog sekretarijata za sport, u iznosu od oko 3,7 miliona dinara. U narednom periodu planiramo da konkurišemo i za sredstva koja su potrebna za salu za školu “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, u iznosu od 227 miliona dinara prema projektnoj dokumentaciji. Stavili smo akcenat na školstvo, na obrazovanje, u ovom slučaju na sale za fizičko vaspitanje – dodala je gradonačelnica Milovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike