Sklonjeno 19 pasa lutalica sa ulica Priboja: Napadali šetače i prolaznike

24.02.2021

17:03 >> 09:50

0

Autor: Jovana Vrećo

Zbog nadoknade šteta, po ovom osnovu iz opštinskog budžeta izdvaja se desetine miliona dinara

Sklonjeno 19 pasa lutalica sa ulica Priboja: Napadali šetače i prolaznike
Copyright RINA

U Priboju je sprovedena akcija humanog hvatanja pasa lutalica, u cilju, bar delimičnog rešavanja višegodišnjeg problema, velikog broja pasa lutalica na ulicama ovog grada.

Osim bezbednosnih razloga, jer su česti bili napadi na šetače i prolaznike, ništa manje nije zanemarljiv ni finansijski momenat, jer se svake godine, zbog nadoknade šteta po ovom osnovu, iz opštinskog budžeta izdvajaju desetine miliona dinara.

Dok se ne izgradi najavljeni zajednički azil za pse iz opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš, jedan od legalnih načina uklanjanja pasa lutalica je angažovanje ovalašćene firme za humano zbrinjavanje pasa lutalica, u ovom slučaju „Agrotest Zoohigijena Avenija MB”.

Pročitajte još:

Prema ugovoru njihov zadatak je humano hvatanje, prevoz, smeštaj i ishrana pasa lutalica. Obaveza je i stručna trijaža uhvaćenih pasa, sterilizacija, lečenje od parazita, vakcinacija protiv besnila, mikro čipovanje i fotoevidentranje. Vlasnicima je omogućeno da nakon trijaže, preuzmu svoje ljubimce.

Sa gradskih ulica u Priboju, kroz ovu akciju, humano je zbrinuto 19 pasa lutalica, od kojih su tri vraćena svojim vlasnicima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike