Ogroman pritisak na Opštu bolnicu u Čačku: Svim silama se bore da ne pređe potpuno u kovid-sistem

06.12.2020

09:08

0

Autor: Jovana Vrećo

U Plavoj hali smešteni su pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom i trenutno se u njoj nalazi 36 pacijenata

Ogroman pritisak na Opštu bolnicu u Čačku: Svim silama se bore da ne pređe potpuno u kovid-sistem
Copyright RINA

U čačansku Plavu halu, koja je ponovo pretvorena u privremenu kovid bolicu, dopremljeno je još 40 boca sa kiseonikom, tako da je sada kiseonik razveden do 88 od ukupno 168 postelja, koliko se ovde nalazi.

– Očekujemo da stigne još oko 50 boca sa kiseonikom i tada bi svi kreveti bili opremljeni kiseoničkom podrškom. Kovid bolnica u Atenici je od velikog značaja, jer svim silama pokušavamo da Opšta bolnica u Čačku ne pređe potpuno u kovid režim, jer imamo i dosta drugih pacijenata, koji zahtevaju lečenje, pa čak i operativne zahvate – rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Boce sa kiseonikom RINA

U Plavoj hali smešteni su pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom i trenutno se u njoj nalazi 36 pacijenata.

– Pacijenti su bili skeptični kad je u pitanju prvremena kovid bolnica , ali kad budu tamo primljeni zadovoljni su uslovima. Od velikog je značaja jer na taj način uspevamo da u čačanskoj Opštoj bolnici broj hospitalizovanih održimo na 200. Mi više nemamo mogućnost da pacijente prebacujemo u tercijarne zdravstevene ustanove u Kragujevcu i Beogradu, jer su sve bolnice pune i naši kapaciteti su jedini gde pacijenti sa teškom kliničkom slikom iz Moravičkog okruga mogu biti hospitalizovani – rekla je za RINU, dr Biljana Kočović, pr Opšte bolnice u Čačku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike