Radnici Crvenog krsta zaraženi koronavirusom: Narodna kuhinja u Topoli ne radi, za ugrožene obezbeđeni lanč paketi

08.12.2020

10:07

0

Autor: Jovana Vrećo

Sekretar Crvenog krsta Biljana Pavlićević ističe da kolektiv ove ustanove nikada ne bi prestao sa radom, da nije došlo do zaražavanja i širenja ove opake

Radnici Crvenog krsta zaraženi koronavirusom: Narodna kuhinja u Topoli ne radi, za ugrožene obezbeđeni lanč paketi
Copyright RINA

Službenice Crvenog krsta u Topoli zaražene su virusom Kovid 19, pa je zbog toga ova organizacija obustavila rad na dve sedmice. Ipak, ove humane žene nisu zaboravile sve njihove korisnike narodne kuhinje pa su za njih pripremljeni lanč paketi hrane, kako bi se korisnici obezbedili potrebnim namirnicama do ponovnog početka rada Crvenog krsta.

– Službenici Crvenog krsta su obavljajući humanitarnu misiju i usled kontakta sa mnogobrojnim korisnicima, ne štedeći sebe i ne prekidajući misiju spremanja i dopremanja obroka do socijalno ugroženih, izložili se virusu korone i sada moraju u kućnu izolaciju. Uz pomoć mladih aktivista pripremljeni su lanč paketi za 350 korisnika narodne kuhinje i dopremljeni na sve punktove u opštini Topola, ukoliko bude potrebe akcija će biti ponovljena u narednom periodu dok se osoblje ne oporavi i počne sa radom – kazao je predsednik opštine Topola Igor Petrović.

Sekretar Crvenog krsta Biljana Pavlićević ističe da kolektiv ove ustanove nikada ne bi prestao sa radom, da nije došlo do zaražavanja i širenja ove opake bolesti.

– Ja i sve tri koleginice smo pozitivne i sa simptomima, ja imam i upalu pluća. Rad naše ustanove privremeno je obustavljen, ali nismo mogle da dozvolimo da naši korisnici trpe zbog bolesti. Svi korisnici narodne kuhinje u Topoli, Natalincima, Belosavcima i Jarmenovcima dobili su lanč pakete, nadam se da ćemo se uskoro oporaviti i vratiti redovnim aktivnostima – poručila je Biljana Pavlićević, sekretar Crvenog krsta u Topoli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike