Gradnjom obilaznice izmešta se saobraćaj iz centralnih ulica Požege

23.04.2021

08:11 >> 09:45

0

U pripremi projektna dokumentacija

Gradnjom obilaznice izmešta se saobraćaj iz centralnih ulica Požege
Copyright RINA

Iz godine u godinu, sa povećanjem intenziteta saobraćaja, Požega ima sve više problema zbog činjenice da kompletan saobraćaj za Kosjerić i Valjevo ide kroz sam centar grada. Tehnički problemi takvog saobraćaja, neposredna blizina dva objekta OŠ “Petar Leković”, te buka i zagađenje u samom gradu, konačno su prepoznati i u resornom ministarstvu, pa je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao da se “mora graditi obilaznica oko Požege”.

On je ovo izjavio na sastanku radne grupe za “Projekat izgradnje obilaznice oko Požege”, koji je održan u Palati “Srbija” na poziv kabineta ministra Momirovića, što dodatno govori o rešenosti ministarstva da se ovaj projekat i realizuje, smatra prvi čovek požeške opštine Đorđe Nikitović.

Pročitajte još

– Na sastanku su utvrđeni dalji koraci na realizaciji ovog zaista značajnog projekta. Dogovoreno je kako ćemo u narednom periodu funkcionisati oko pripremanja kompletne tehničke dokumentacije, dokumentacije za izvođenje radova i realizacije same investicije – kazao je Nikitović.

A kada je reč o neophodnoj dokumentaciji, na sastanku je rečeno da su u nekim elementima potrebne konsultacije sa preduzećem “Srbijavode” koje se priprema da izvrši uređenje korita i obala reke Skrapež.

Naime, u pojedinim delovima će, veovatno doći do preklapanja nekih radova, pa da bi se pripremili što kvalitetniji projekti, dogovoreno je da se pozovu i predstavnici „Srbijavoda” na sledeći sastanak, koji je ministatr Momirović najavio već za sledeću sedmicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike