Najveća manifestacija na vodi zakazana za 17. jul: Ako struka dozvoli čamci će zaploviti Drinom

29.05.2021

10:58

0

Pratimo sve preporuke nadležnih, pripremamo se kao da će manifestacija biti održana - kaže Siniša Spasojević iz TO Tara – Drina

Najveća manifestacija na vodi zakazana za 17. jul: Ako struka dozvoli čamci će zaploviti Drinom
Copyright RINA

Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti. Prva regata održana je jula 1994. godine i od tada se svake treće sedmice u julu odvija ova manifestacija. Koronavirus prošle godine otkazao je ovaj događaj, a ove se organizatori ipak nadaju da će na desetine čamaca zaploviti jednom od najlepših srpskih reka.

– Nadamo se dodatnoj normalizaciji epidemisjke situacije. Ukoliko sve bude kako treba glavni spust je planiran za 17. jul. Izostanak ove manifestacije prošle godine poprilično se oseća, jer ljudi već znatiželjno zovu i pitaju da li će se regata održati ovog leta. U svakom slučaju pratimo sve preporuke nadležnih, pripremamo se kao da će manifestacija biti održana – izjavio je za RINU Siniša Spasojević iz TO „Tara – Drina“.

RINA

Prema njegovim rečima, već ima veliki broj zainteresovanih građana mahom iz zemlje i iz regiona, a upravo domaći turisti spasili su prošlogodišnju turističku sezonu u Bajinoj Bašti.

– Usled zatvorenih granica smanjen je broj stranih, ali poprilično povećan broj domaćih gostiju. Ono što nas raduje jeste da turisti kad ovde dođu jednom uvek se vraćaju. Izuzetna prirodna bogatstva naš su glavni adut. Planina Tara, Zaovinsko i jezero Perućac, fantastični vidikovci i reka Drina samo su neke od top desinacija – rekao je Spasojević.

RINA

Drinska regata održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 100 000 posetilaca.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike