Sigurno nebo nad dragačevskim oranicama: U protekla tri dana ispaljeno čak 136 protivgradnih raketa

29.06.2021

08:48 >> 08:49

0

Ispaljivanjem raketa razbijeni su gradonosni oblaci, tako da je na području opštine Lučani pala velika količina kiše

Sigurno nebo nad dragačevskim oranicama: U protekla tri dana ispaljeno čak 136 protivgradnih raketa
Copyright RINA

Opštinski štab za vanredne situacije u Lučanima saopštio je da je u protekla tri dana ispaljeno 136 protivgradnih raketa, čime je ova opština pošteđena štete od grada.

U poslednja četiri dana su se nad teritorijom čitave Zapadne Srbije, tako i nad teritorijom opštine Lučani, nadvili gradonosni oblaci praćeni olujnim vetrom i krupnom kišom i zahvaljujući pravovremenoj reakciji protivgradnih strelaca, nije bilo štete nad dragačevskim poljoprivrednim usevima.

– Samo u četvrtak, 24. juna, sa sedam protivgradnih stanica je ispaljeno 42 rakete, u petak, 25. juna sa 12 stanica ispaljeno je 46 protivgradnih raketa, a 26. juna, sa osam stanica ispaljeno je 48 raketa.

Pixabay/ Justus Zeemann

Ispaljivanjem raketa razbijeni su gradonosni oblaci, tako da je na području opštine Lučani pala velika količina kiše, koja je samo u uskom pojasu Mesne zajednice Lukovići praćena sitnim gradom, navodi Opštinski štab za vanredne situacije.

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, ističe da najveći lučanski kolektiv preduzeće “Milan Blagojević – Namenska”, poslednjih pet godina, kontinuirano obezbeđuje i poklanja protivgradne rakete opštini Lučani.

Pročitajte još

– Prethodnih godina smo značajnija sredstva uložili u opremanje 16 protivgradnih stanica kao i pospešili aktivnosti protivgradnih strelaca, što nam se samo u ovom trenutku isplatilo, jer zahvaljujući brzoj, stručnoj i efikasnoj reakciji naših strelaca, uspeli smo da onesposobimo gradonosne oblake koji su mogli naneti ogromnu štetu našim poljoprivrednim proizvođačima. Veliku zahvalnost upućujem generalnom direktoru preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ gospodinu Radošu Milovanoviću, čije preduzeće svake godine donira po 200 protivgradnih raketa i na taj način uspevamo da zajednički zaštitimo useve koji su veoma bitni za naše poljoprivredne proizvođače – rekao je Milivoje Dolović, komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike