Rešen višedecenijski problem Prijepolja: Deponija "Stanjevine" sanirana i rekultivisana (FOTO/VIDEO)

06.07.2021

15:05 >> 17:35

0

Autor: Jovana Vrećo

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić lokaciju nekadašnje nesanitarne deponije

Rešen višedecenijski problem Prijepolja: Deponija "Stanjevine" sanirana i rekultivisana (FOTO/VIDEO)
Copyright Beoinfo

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić lokaciju nekadašnje nesanitarne deponije “Stanjevine” u Prijepolju, koja je nakon 40 godina sanirana i rekultivisana. Na mestu smetlišta zasađeni su trava i zimzeleno rastinje.

– Ovo je veliki dan za sve građane Prijepolja, jer deponija više neće biti prvi prizor svakome ko se zaputi u ovo mesto, a to je zajednički uspeh svih nas. Hvala svima što ste bili uporni i ukazivali nam na problem koji vas muči decenijama. Nakon radova na sanaciji i rekultivaciji koji su trajali nekoliko meseci, ponosna sam što možemo da pokažemo konkretne i vidljive rezultate našeg zajedničkog rada. U kratkom roku uspeli smo da zatvorimo, saniramo i rekultivišemo “Stanjevine” i time stavimo tačku na višedecenijski problem građana Prijepolja – rekla je Vujović.

Beoinfo

Ministarka je istakla da se decenijama obećavalo saniranje smetlišta “Stanjevine”, ali do sada niko nije uspeo da reši problem.

Vujović je ujedno zahvalila i rukovodstvu opštine i građanima Priboja, jer su prihvatili da se nakon zatvaranja deponije otpad iz Prijepolja privremeno odlaže na pribojskoj deponiji, dok se ne izgradi transfer stanica u Novoj Varoši, na kojoj su radovi uveliko u toku.

Pročitajte još:

– Trudili smo se u prethodnom periodu da ulažemo i u druge zelene projekte, kao što je zamena kotlarnice u osnovnoj školi „Mihajlo Baković“, ali i projekte saniranja erozivnog zemljišta, kako bi na tim prostorima bili izgrađeni eko parkovi. Sufinansiramo i lančanice na Limu koje će ovu reku učiniti čistijom. Predsednik Vučić nam je dao zadatak da svaki ministar podjednako ulaže u svaki region, i mi u ovaj region ulažemo. Nadam se da ćemo u narednom periodu doneti još mnogo zelenih projekata. Ali, ne bez svih vas. Moramo svi zajedno da idemo napred i da, zahvaljujući očuvanju životne sredine, unapredimo kvalitet života svakoga od vas – poručila je Vujović.

Tokom posete Prijepolju, ministarka Vujović je, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, prisustvovala otvaranju rekonstruisanog mosta u Šarampovu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike