"Putevi Srbije" planiraju proširenje 26 naplatnih rampi: Prioritet Stara Pazova

06.07.2021

17:06 >> 17:08

0

Ovim proširenjima će se povećati propusna moć naplatnih stanica, povećati broj kanala predviđenih za elektronsku naplatu putarine i rešiti problem povrem

"Putevi Srbije" planiraju proširenje 26 naplatnih rampi: Prioritet Stara Pazova
Copyright Pixabay

U danima pojačanog intenziteta saobraćaja tokom letnje sezone očekuju se povremeni zastoji na naplatnoj stanici Stara Pazova, saopštili su iz JP “Putevi Srbije”.

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze i u tu svrhu povećan je broj inkasanata i drugih zaposlenih na navedenoj naplatnoj stanici, kao i na svim ostalim.

Aktuelni kapacitet naplatne stanice Stara Pazova više ne zadovoljava potrebe saobraćaja koji se kontinuirano povećava iz godine u godinu.

– JP “Putevi Srbije” planira proširenje 26 naplatnih stanica koje su projektovane i izgrađene pre oko 30 godina kada je obim saobraćaja bio znatno manji, a elektronska naplata putarine nije postojala. Ovim proširenjima će se povećati propusna moć naplatnih stanica, povećati broj kanala predviđenih za elektronsku naplatu putarine i rešiti problem povremenih zastoja. Naplatna stanica Stara Pazova je u navedenom planu proširenja predviđena kao prioritet – navedeno je.

Pročitajte još

“Putevi Srbije” će u periodima najvećeg opterećenja naplatne stanice Stara Pazova, a sve u cilju što kraćeg zadržavanja učesnika na naplatnoj stanici, po potrebi pristupati rezervnom (ručnom) režimu rada.

Pozivaju sve učesnike u saobraćaju da se pre polaska na put informišu o stanju u saobraćaju na sajtu ili preko aplikacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike